'2 SANİYE GECİKSEM ÜZERİNDEN GEÇECEKTİM'
Bursa’da, Gökdere hafif raylı sistem istasyonunda raylar üzerine düşen bir kişiyi dikkati ve ani freni sayesinde ölümden kurtaran Bursaray Vatmanı Atilla Poyraz olay anını anlattı. Bursaray'da 12 yıldan beri vatman olarak, çalıştığını belirten Poyraz, ilk defa başına bu tür bir olay geldiğini söyledi. Poyraz, şöyle konuştu:
"Moladan çıkmıştık. 11.39 civarı olay oldu. Tünelden çıktım. Yolcunun banktan kalktığını gördüm. Raylara atlayacağı aklıma gelmedi. Birden kollarını havaya açar gibi oldu. Raylara atladı. O anda 12 yıllık tecrübem ile tehlike freni yaptım ve yarım metre kala durdum. Bayağı bir heyecanlandım. Elim ayağım boşaldı. Bir yarım metre daha gitseydim ayaklarının üzerinden geçecektim. Tehlike freni yapınca tren içinde biraz kaos oldu. Tehlike freni sert bir fren. Kapıyı açtım. Yolcuya baktım birşey olmadığını görünce rahatladım. Kapıyı açınca yolcular indi."
Dikkatiyle ölümden kurtardığı kişinin rahatsızlanan biri olduğunun söylendiğini de kaydeden Poyraz, "Bu konuda tereddüdüm var. İntihar olabilir. Arkadaşlarım tebrik etti. 1- 2 saniye geç fren yapmış olsaydım veya tehlike frenini geç yapsam yüzde 100 trenin altına girerdi" dedi.

FOTOĞRAFLI