BALIKESİR'in Savaştepe İlçesi'nde, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 79 yaşındaki Veli Cücü'nün vasiyeti üzerine organları, çocukları tarafından bağışlandı. Cücü'nün karaciğerinin Ankara'da, iki böbreğinin de Bursa'da nakli bekleyen hastalara takılacağı açıklandı.

İlçeye bağlı Sarıbeyler Beldesi'nde çiftçilik yapan 5 çocuk babası Veli Cücü, geçen Perşembe günü aniden fenalaştı. Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Veli Cücü'ye yüksek Tansiyona bağlı beyin kanaması tanısı kondu. Yapılan müdahalelere rağmen Veli Cücü'nün dün beyin ölümü gerçekleşti. Cücü'nün oğlu Süleyman Cücü ve kardeşleri, doktorlarla görüşüp babasının vasiyeti üzerine organlarını bağışlayacağını iletti. Bunun üzerine Balıkesir Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörlüğü harekete geçti. Duyuru sonucu Bursa Acıbadem Hastanesi'nden Dr. Salih Gülten, Dr. Mehmet Danişoğlu ve Dr. Volkan Tümay organ nakli operasyonu için Balıkesir'e geldi. Yapılacak operasyon sonucu Cücü'nün alınacak karaciğeri Ankara'da, iki böbreğininde Bursa'da nakil bekleyen hastalara takılacağı açıklandı.

"CENNETE GİDERKEN ORGANLARIMIZI BERABERİMİZDE GÖTÜRMEYELİM"

Türkiye'de binlerce organ nakli bekleyen hasta olduğunu vurgulayan Dr. Salih Gülten, "Organ bağışı, toplumumuzun çözülebilir fakat bağışların azlığından dolayı maalesef çözemediğimiz sorunlardan bir tanesi. Kurtarabileceğimiz binlerce hasta bağışlara muhtaç. Cennete giderken organlarımızı beraberimizde götürmeyelim, onlara burada ihtiyaç var. Gerçekten çok ihtiyaç sahibi var. Bu önemli bağış kararını aldıklarından dolayı Cücü ailesine teşekkür ediyorum, başsağlığı diliyorum, kararın örnek olmasını istiyorum. Bilindiği gibi bakanlık kararı organlar, organ dağıtım sistemi ile dağıtılıyor. Beyin ölümü gerçekleşen hastamızın karaciğeri Ankara'daki bir özel hastaneye gönderilecek. Orada nakil yapılacak hastası belli. Böbrekler Bursa'da Acıbadem Hastanesi'nde hastalar belirlendikten sonra nakledilecek. İnşallah hepsi bir can olur" dedi.

Veli Cücü'nün oğlu Süleyman Cücü, babalarının sağlığında organlarını bağışlamak istediğini kendisine söylediğini, ve kardeşleriyle birlikte kararı aldıklarını söyledi, "İnşallah bekleyen hastalara şifa olur. Herkesin böyle duyarlı bir karar vermesini bekliyoruz" dedi.