VAN'da dün Başbakan Erdoğan'ın gelişini protesto eden grubunu attığı bir taş, turist olarak kentte bulunan İranlı işadamı Bager Samnezhad'ın kullandığı otomobile isabet etti. Otomobilin arka camı kırılıren, İranlı aile büyük korku yaşadı.
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Van'a gelişinin ardından dün Cumhuriyet Caddesi'nde başlayan olaylar, İranlı bir aileyi de etkiledi. Eşi ve kızı ile birlikte İran'dan tatil için ilk defa Van'a gelen boru fabrikası sahibi Bager Samnezhad, otomobili ile seyir halindeyken, atılan bir taşla büyük korku yaşadı. Gösterici tarafından atıldığı belirtilen taş, Samnezhad ve ailesinin içinde bulunduğu otomobilin arka camının parçalanmasına neden oldu.
Büyük korku yaşadıklarını anlatan Samnezhad ailesi, tatil sürelerinin dolduğunu ve bugün ülkelerine dönmeleri gerektiğini anlattı. Samnezhad, "Alış, veriş yapmak için kent merkezine çıkmıştık. Bu sırada bir grup tarafından atılan taşlarla aracımızın arka camı paramparça oldu. Gitmek için aracımızı yaptırmamız gerekiyor, ancak bu zaman alacak. Atılan taş da kızımın başının üzerinden geçti. Büyük korku yaşadık" dedi.

FOTOĞRAFLI