VAN'ın Saray İlçesi'nde seçim güvenliği için giden askeri araca yönelik yapılan ve küçük çaplı maddi hasara yolaçan saldırının ardından, aynı bölgede yapılan incelemelerde ikinci bir el yapımı patlayıcı daha tespit edildi.
Dün saat 06.45'te Saray İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıktaki Örenburç-Çaybağı köyleri arasında seçim güvenliği için yola çıkan zırhlı araca, PKK'lılar tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Askeri aracın geçişinden hemen sonra uzaktan kumanda ile el yapımı patlayıcının patlatılmasıyla 2 metre derinliğinde çukur oluştu.
Olayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, aynı bölgede ikinci bir patlayıcının daha tespit edildiğini bildirdi. Açıklamada, "Van Saray Örenburç Köyü bölgesinde, Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle alınan emniyet tedbirleri kapsamında görevlendirilen, bir aracının geçişini müteakip, teröristlerce döşenen bir adet el yapımı patlayıcı (12 kg tüp) patlatılmıştır. Bilahare olay yerinde yapılan inceleme sonucunda; birinci noktaya 10 metre mesafede, yol üzerinde pil düzeneği ile hazırlanmış, baskıdan kurtulma düzenekli ikinci bir el yapımı patlayıcı tespit edilmiş ve yerinde etkisiz hale getirilmiştir" denildi.