VAN, () - CUMHURBAŞKANI adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü mitinginin ardından çıkan olaylarda 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardandan 7'sinin 18 yaşından küçük olduğu belirtildi.
Başbakan Erdoğan'ın kende gelişi ile başlayan gerginlik, mitinginin ardından tırmandı. Erdoğan'ın konuşmasından sonra Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplanan kalabalık, miting alanına doğru yürümek istedi. Cumhuriyet Caddesi ile mitingin yapıldığı Beşyol Meydanı arasında güvenlik önlemi alan polis ve zırhlı araçlar geçişe izin vermeyince, göstçericiler taş atmaya başladı. Polis taş atan göstericileri gözyaşartıcı bomba ve tazikli su kullanarak dağıtmaya çalıştı. Ara sokaklara dağılan göstericilerin taş atması sonucu 1'i amir olmak üzere 3 polis memuru yaralandı. Kentteki bazı MOBESE direklerine zarar veren göstericiler, banka, kamu binası ve bir çok özel işyerlerinin de camlarını kırdı. 
Yaşanan olayların ardından polis dün akşam saat 22.00 sıralarından sokak aralarında ve caddelere yaptığı operasyondu 7'si 18 yaşından küçük 16 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların emniyetteki sorguları sürüyor.