VAN'ın Çaldıran ile Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 3 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim oldu. Şemdinli İlçesi'nde teslim olan PKK'lı, silah zoruyla örgüte katıldığını anlatırken, örgütün önümüzdeki süreçte köylere inip, halkı ayaklandırmayı ve karakol yollarını kesmeyi planladığını söylediği belirtildi.
Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde, Van'ın Çaldıran ile Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde teslim olan PKK'lılar ile ilgili bilgiler verildi. Çaldıran'daki PKK'lıların bir şenlik esnasında örgüte katıldıklarını beyan ettikleri belirtilerek, şöyle denildi:
"İki bölücü terör örgütü mensubu, saat 20.15'te, 1'inci Hudut Tabur Komutanlığı unsurlarına silahsız ve techizasız olarak teslim olmuştur. Söz konusu teröristlerin yapılan ilk mülakatlarında, 6-8 Haziran 2014 tarihlerinde, Ağrı/Patnos Tepeli Köyü bölgesinde yapılan bir şenlik esnasında örgüte katıldıklarını beyan etmişlerdir. Bölücü terör örgütü mensupları Çaldıran Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile Çaldıran İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edilmiş olup, adli tahkikata devam edilmektedir."
"SİLAH ZORUYLA KAÇIRILDIM"
Şemdinli İlçesi'nde kaleşnikof piyade tüfeği, şarjör ve 30 adet mermiyle teslim olan PKK'lı ise silah zoruyla kaçırıldığı için örgüte katıldığını söyledi. Teslim olan bu PKK'lı ile ilgili, şu bilgilere yer verildi:
"Bir bölücü terör örgütü mensubu, saat 10.30'da, 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı 1'inci Motorlu Piyade Taburu Geyrezini Tepe Üs Bölgesine yakın emniyet unsurlarına, bir adet Kalaşnikof Piyade Tüfeği, bir adet Kalaşnikof Piyade Tüfeği şarjörü ve 30 adet Kalaşnikof Piyade Tüfeği mermisi ile birlikte teslim olmuştur. Söz konusu teröristin yapılan ilk mülakatında; silah zoruyla kaçırılarak örgüte katıldığını, örgütün önümüzdeki süreçte köylere inip halkı ayaklandıracaklarını ve karakolların yollarının kesileceğini, Şemdinli / Tekeli Köyünün kendisince tarif edilen bir noktada Doçka Makineli Tüfek ve mühimmatının bulunduğunu beyan etmiştir. Bölücü terör örgütü mensubu Şemdinli Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile Şemdinli İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edilş olup adli tahkikata devam edilmektedir."