VAN'da aralarında Belediye Başkanı BDP'li Bekir Kaya'nın da bulunduğu tutuksuz 13 sanıklı KCK davasının duruşmasına devam edildi.
KCK'ya yönelik 7 Haziran 2012'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, bazı ilçe belediye başkanları ile BDP'li yöneticilerinde bulunduğu 13 sanık hakkında Van 5'inci Ağır Ceza Mahkemesinde terör örgütü üyeliği suçlamasıyla dava açıldı. 13 sanığın tutuksuz yargılandığı davanın yedinci duruşması bugün Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sadece sanık avukatlarının katıldığı duruşmada, 1 kişi de tanık olarak dinlendi.
Söz alan sanık avukatları, gizli tanıkların duruşma salonunda dinlenmesini ve bununla ilgili Adalet Bakanlığı'nın gerekli cihazlarla altyapıyı sağlamasını istedi. Avukatlar ayrıca dava dosyasında bulunan ancak dinlenemeyen tanıkların da ifadelerinin geçerli kanıt  olmayacağını bundan dolayı dosyadan çıkarılması gerektiğini ifade etti.
Mahkeme heyeti avukatların istemleri ardından, gizli tanık ifadelerinin dosyadan çıkarılmasıyla ilgili istemin daha sonra değerlendirilmesine karar vererek duruşmayı 29 Nisan 2014'e erteledi.