VAN'ın Gürpınar ilçesinde PKK'lı teröristlerce menfeze tuzaklanmış el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu bir uzman çavuşun şehit olduğu bildirildi. 
Van Valiliğinden yapılan açıklamada, dün Gürpınar ilçesi Yalınca Jandarma Karakol Komutanlığı bölgesinde bugün yol güvenliğini sağlamak, mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) araması yapmak üzere görevlendirilen ekiplerin, Van-Şırnak yolu Taşnacak mezrası mevkisinde saat 16.15 sıralarında bir menfezi yaya olarak kontrol ettiği belirtildi.
Açıklamada, "Kontrol sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden menfeze tuzaklanmış EYP patlatılmış, olayda Jandarma Uzman Çavuş Taha Emre Zileligil şehit olmuştur. Başka personelimizin zarar görmediği saldırıyla ilgili tahkikat ve faillerin yakalanması çalışmaları sürdürülmektedir." ifadesine yer verildi. 

ŞEHİT ATEŞİ SİVAS'A DÜŞTÜ
Gürpınar ilçesi Yalınca Mahallesi yakınlarında askeri personel tarafından yoldaki menfezler kontrol edildiği sırada PKK'lı teröristler tarafından daha önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Talha Emre Zileligil'in Sivas'ın Örtülüpınar Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haber askeri yetkililer tarafından verildi.

Sağlık ekipleriyle beraber babaevine giden askeri yetkililer, acı haberi anne Zübeyde ve baba Aydın Zileligil'e verdi. Acı haberi alan aile gözyaşlarına boğuldu. Şehidin baba ocağının bulunduğu apartman ve sokağa itfaiye ekipleri tarafından Türk bayrakları asıldı.
Aydın-Zübeyde çiftinin 4 çocuğundan 2'incisi olan şehidin 2004 yılında göreve başladığı ve eşinden boşandığı öğrenildi. Şehidin naaşının yarın öğle namazına müteakiben toprağa verileceği öğrenildi.
BAŞKALE'DE 1 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Van'ın Başkale ilçesinde düzenlenen operasyonda 1 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz Başkale ilçesi Tahılköy Mahallesi kırsalında 06.10.2016 günü icra edilen 'Şehit Jandarma Onbaşı Murat Özçelebi Operasyonu'nda 1 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş, 1 adet Kanas keskin nişancı tüfeği ele geçirilmiştir. Ayrıca bölgede tespit edilen 4 sığınakta çok miktarda giyim ve yaşam malzemesi ile tüp ele geçirilmiştir" denildi.
TERÖR ÖRGÜTÜNÜN MÜHİMMATLARI ELE GEÇİRİLDİ
Van Valiliği, İpekyolu ilçesinde 2 PKK’lının etkisiz hale getirilmesiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, “İlimiz İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi Güllük Sokak'ta bir arsada 5 Ekim 2016 günü saat 23.00 sıralarında bölücü terör örgütünün kırsal kadro mensubu 2 şahsın bulunduğu bilgisi alınması üzerine Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon başlatılmıştır. 6 Ekim 2016 günü saat 01.00 sıralarında anılan yerde örgüt mensuplarına müdahale edilmiş, kaçmaya çalışırken güvenlik güçlerimize el bombasıyla saldırıda bulunan iki örgüt mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir. Olayın meydana geldiği adreslerde yapılan arama ve incelemeler sonucunda 1 adet el bombası, 1 adet parçalanmış telsiz, 1 adet müzik çalar, 4 adet farklı kapasitede USB bellek ve SD kart, 1 adet patlamış el bombasına ait şarapnel parçası, 1 adet bistüri, bir miktar para ve not kâğıdı elde edilmiştir. Ayrıca, ölü ele geçirilen bölücü terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık yaptığı belirlenen bir şahıs gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili tahkikat devam etmektedir” denildi.