DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR Valisi Mustafa Cahit Kıraç, 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'ndaki bayrak indirilmesi soruşturması gözaltına alınan 5 kişiden 4'ünün serbest bırakıldığını, 1 kişi ile ilgili ek gözaltı süresi alındığını ve failin kimliğinin tespitine yönelik çalışmaların sürdüğünü söyledi. Kıraç, Lice'de 2 kişinin yaşamını yitirmesine neden olayla ilgili Mülkiye müfettişlerinin incelemelerinin de sürdüğünü ifade etti.
Diyarbakır'da Lice'de meydana gelen olaylarda yaşamını yitiren Ramazan Baran'ın Pazar günü Yeniköy mezarlığında toprağa verilmesinden sonra 2' Hava Kuvveti Komutanlığındaki Türk bayrağının gönderden indirilmesi ile ilgili soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişiden 4'ü dün sevkedildikleri adliyede serbest bırakılırken, 1 kişi için ise ek gözaltı süresi alındı. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, soruşturmanın sürdüğünü şiddetle kınadıkları bayrak indirme olayı ile ilgili failin kimliğinin tespit çalışmalarının sürdüğünü ve bir an önce yakalanarak adli mercilere teslim edileceğini söyledi.
MÜFETTİŞ İNCELEMESİ SÜRÜYOR 
Lice İlçesinde 2 kişinin ölümü, 1'i asker 3 kişinin yaralanması ile sonuçlanan olaylarla  ilgili İçişleri Bakanlığından gelen Mülkiye müfettişlerinin çalışmasının da sürdüğünü söyleyen Vali Kıraç, "Müfettişler halen Diyarbakır'da Lice'de de incelemelerde bulundular. Çalışmalarını sürdürüyorlar" diye konuştu.

FA(GG/AAA)