ADANA, ()-  ADANA Valisi H. Avni Coş’un geçen 10 Kasım töreninde hükümet aleyhine protestolar sırasında bir kişiye 'Gavat' demesi ile ilgili şikayette, savcılık takipsizlik kararı verdi. Aynı konuda Kamu Etik Kurulu ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ile İçişleri Bakanlığı'na bir avukat tarafından yapılan şikayetler de gösterilen çeşitli gerekçelerle işleme konulmadı.
Başvuruları yapan Adana Barosu avukatlarından Yusuf Özer, Vali Coş'un protestoculara sinirlenmesi sırasında bir kişiyi polise göstererek "Alın o gavatı" dediğini belirterek "Bu şehirde yaşayan, vergi ödeyen bir vatandaş olarak, Adana Valisinin demokratik bir hukuk devletinde rastlanılması mümkün olmayan bu davranışları için 4 ayrı makama başvuruda bulundum" diyerek hiçbir işlem yapılmadığını şöyle açıkladı:
"Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı; Bu olay, görev suçu değil, adi suçtur. En Yakın Ağır Ceza Mahkemesinin olduğu il olan Mersin Savcılığı soruşturmaya yetkilidir. Mersin Cumhuriyet Savcılığı, her ne kadar ortada bir hakaret var ise de hakaret suçları şahsa bağlıdır. Kime hakaret edilmiş ise o kişi şikâyet edebilir. Şikâyet dilekçesini veren Kamu Etik Kurulu, konuyla ilgili savcılığa müracaat edildiğinden kurulumuz bu konuda bir karar veremez. Kamu Denetçiliği, konuyla ilgili savcılığa müracaat edildiğinden kurumumuz bu konuda bir karar veremez. İçişleri Bakanlığı, Vali, ağır tahrik altına, istemeyerek bu sözü sarf etmiş, bir kastı yoktur. Kaldı ki, şikâyetçiye hakaret edilmediğinden bu dilekçeye göre işlem yapılamaz diyerek takipsiz kalmış ve hiçbir kurum dokunamamıştır. Bu anlayışı Adana'ya layık görenlere yazıklar olsun. Son olarak AYM de bireysel başvuru da bulunacağım."
Aynı gösterilerde gözaltına alınan bir stajer avukat ile bir öğrenci hakkında ise Vali'ye hakaret suçlaması ile dava açılmıştı.

YB(OA/İD)