GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Valiliği, son günlerde çeşitli kuruluşlar ile işadamlarını arayarak kendilerini Vali, Vali Yardımcısı ve İl Müdürü olarak tanıtıp çeşitli gerekçelerle yardım talep eden kişilere karşı uyarıda bulundu.
Gaziantep Valiliği, son günlerde Vali ve Vali Yardımcıları ile çeşitli kurumların il müdürlerinin ismini kullanan dolandırıcılara karşı dikkatli olunması konusunda yazılı açıklama yaptı. Yardımların kanunla belirlenen mevzuat kapsamında toplanabileceği hatırlatılan ve benzer taleplerle gelenlerin polise bildirilmesi istenen açıklamada şu uyarılarda bulunuldu:
"İlimizde son zamanlarda, faaliyet gösteren çeşitli kurum ve kuruluşlara telefon açarak Valiliğimiz, İl Valimiz, Vali Yardımcılarımız ve İl Müdürlerimizin adı ve unvanları kullanılarak, haksız çıkar ve menfaat sağlamak amacıyla çeşitli gerekçelerle yardım talep edildiği yönünde bilgiler alınmaktadır. Valiliğimiz adına kurum ve kuruluşlara intikal eden herhangi bir talebin yürürlükteki emri, yardım toplama şekil ve esasları 2860 sayılı kanunda belirtilmiş olup; mevzuat hükümleri dışında değerlendirilmesi mümkün değildir. Valiliğimizin veya Valiliğimiz yetkililerinin adı ve unvanları kullanılarak kurum ve kuruluşlarınıza yapılan taleplerin yerine getirilmemesi, Valiliğimiz ile ilgisi bulunmayan talep sahipleri hakkında, adli ve idari yollardan yasal işlem başlatılmak üzer en kısa sürede Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulması, güvenlik birimlerimize bilgi verilmesi rica olunur."

(HK/BT)