Vali makamını himmete adamış


BURSA'da terör örgütü FETÖ/PYD yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan eski Bursa Valisi Şahabettin Harput, eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın sorgulamaları devam ediyor. Operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısı ise 98'e ulaştı. Gözaltına alınan Harput ile eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ile işadamlarının sorgulamaları sürüyor.
Harput döneminde yapılan atamalar ve kesilen vergi cezalan teker teker inceleniyor.

USULSÜZ ARAZİ TAHSİSİ 

Ankara'da yakalandıktan sonra Bursa'ya elleri arkadan kelepçeli olarak getirilen eski Vali Şahabettin Harput hakkındaki, Gülen Cemaati'ne bağlı Özel Bahar Hastanesi'ne İl Özel İdaresine ait binayı usulsüz vermek ve döneminde kurulan ve emekli olduktan sonra yönetiminde görev aldığı kapatılan Orhangazi Üniversitesi'nin kuruluşundaki usulsüzlüklerin yam sıra yeni iddialar da eklendi.

İŞADAMLARINA ZİYARET 

Buna göre Vali Harput'un, her hafta perşembe günü yanında polis ve vergi dairesi müdürleri ile ziyaretine gittiği bir işadamı ile öğle yemeği yediği, daha sonra ise Gülen Cemaati'nin kasası olarak bilinen halen aranmakta olan Cansun Sarayıldız'ın adamlarını bu işadamına gönderdiği iddia ediliyor. İşadamından, 'Vermezseniz, polis ve vergi memurları sizi rahat bırakmayacak' mesajı vererek 'Himmet' adı altında para aldıkları iddiasıyla ilgili soru yöneltildiği belirtildi. Bu iddiaların, gözaltmda tutulan eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ile Vergi Dairesi Müdürü İbrahim Soydan'a da sorulduğu kaydedildi.
Harput'un işadamlarından aldığı himmetle FETÖ'ye mali destek sağladığı öğrenildi.