KAYSERİ Valisi Orhan Düzgün, başkanlık ettiği Trafik Güvenliği İl Koordinasyon Kurul Toplantısı’nda, kentteki trafik güvenliğini artırmak amacıyla, kırmızı ışık ihlal tespiti, hız koridoru sistemi ve dönüş ihlali tespit sistemlerinin yer aldığı elektronik denetim sistemlerinin artırılacağını açıkladı.
Trafik Güvenliği İl Koordinasyon Kurulu 2’nci Toplantısı, Güvenli Trafik Derneği Başkanı Nazif Türkoğlu’nun ev sahipliğinde, kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşları ile üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Vali Düzgün, toplantıda yaptığı konuşmada, insan hayatının her aşamasında var olan trafik konusuna ve trafik konusuyla birlikte gelişen sorunların çözümüne yönelik yürütülen çalışmaları hassasiyetle takip ettiğini söyledi.
Kentte kayıtlı araç sayısının arttığını hatırlatan Düzgün, "Artarak devam eden bu rakamlara karşı bizlerin de elektronik denetim sistemlerini daha yoğun kullanmamız gerekiyor. Bu amaçla, incelemeler sonucunda belirlediğimiz kavşaklarda ve güzergâhlarda elektronik denetim sistemlerini artıracağız. 13 kavşağımıza daha kırmızı ışık ihlali tespit sistemi, 6 güzergâhımıza hız koridoru sistemi, 3 büyük kavşağımıza da dönüş ihlali tespit sistemi kurulacak. Büyükşehir Belediyesi ile ön protokolünü imzaladığımız bu sistemler kısa süre içerisinde hizmet vermeye başlayacaktır” dedi.
Araç kullanırken cep telefonu kullanımının kas ve sinir sistemi üzerine etkisinin uygulamalı olarak anlatıldığı toplantıda, kurul üyeleri karşılıklı görüş alış verişinde bulundu.