ADIYAMAN’ın Gerger İlçesi'nde, 1 kişinin ölümü üzerine 2 aile arasında başlayan husumet, Vali Mahmut Demirtaş'ın girişimiyle kan davasına dönüşmeden sonlandırıldı.
Gerger İlçesi'nde aralarında husumet bulunan Cevdet Aslan ile Osman Dursun arasında geçen Ocak ayında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Osman Dursun, yanındaki tabanca ile Cevdet Aslan’ı öldürdü. Aslan'ın ölümünün ardından Dursun tutuklanırken, 2 aile arasında husumet başladı.
VALİ DEMİRTAŞ BARIŞTIRDI
Husumetin kan davasına dönüşmemesi için Vali Mahmut Demirtaş, Dursun ve Aslan aileleri ile barışmaları için görüşmeye başladı. Yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlanması ardından Vali Demirtaş, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner ve İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın ile birlikte Gerger'e gitti. Gerger Kaymakamlığı'nda 2 aile temsilcileri ile bir araya gelen Vali Demirtaş, barışmayı kabul ettikleri için Aksoy ve Arslan ailelerine teşekkür ederek, "Temennimiz bir daha buna benzer husumet ve kavgaların yaşanmamasıdır. Zaman kavga zamanı değil, kardeşlik bağlarını güçlendirme zamanıdır" dedi.
Vali Mahmut Demirtaş’ın aracılığı ile barışan Aslan ve Dursun ailesi temsilcileri tokalaşarak birbirine sarıldı. Vali Demirtaş daha sonra husumete son veren 2 aile fertleri ile ilçe merkezindeki bir kahvede birlikte çay içerek sohbet etti.

MA(HK/İD) (FOTOĞRAFLI)