ADANA, () - SON Valiler kararnamesiyle Adana'dan Sakarya'ya atanan Hüseyin Avni Coş'a sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında küfür ettiği iddiasıyla hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 23 yaşındaki Deniz Devrim U. beraat etti.
Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Turgutreis Beldesi'nde yaşayan Deniz Devrim U.'un 19 Mayıs 2013'de sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki sayfasında dönemin Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a yönelik 'Adana Valisi.... koyayım' yazısı yazıp paylaştığı iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Adana Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatılan Deniz Devrim U. hakkında, 'Sesli, yazılı ve görüntülü bir ileti ile hakaret' suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Adana 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Deniz Devrim U.'nun karar duruşmasına avukatı Fatma Vildan Yirmibeşoğlu ile Vali Hüseyin Avni Coş'un avukatı Veysel Emre Gelibolu katıldı. Avukat Gelibolu, sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi. Deniz Devrim U.'nun avukatı Yermibeşoğlu ise müvekkilinin söz konusu küfür içeren bir paylaşımda bulunmadığını, delil olarak sunulan fotokopi kağıdının yan deliller olmaksızın delil sayılamayacağını belirterek beraatini istedi. Mahkeme, sanığın üzerine atılı suçu işlediğinin sabit olmaması nedeniyle beraatine karar verdi.
2 KİŞİ DAHA YARGILANIYOR
Adana'da geçen yıl 10 Kasım töreninde Vali Hüseyin Avni Coş'un sinirlenerek 'Alın o gavatı' dediği olaylar sırasında kendisine hakaret edildiği ve tehditte bulunulduğu iddiasıyla şikayetçi olduğu stajyer avukat 23 yaşındaki Mustafa Onur K. ile üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Sezer Z.'nin, 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına ise devam ediliyor.