Muş Valisinden saldırı açıklaması

Vali Seddar Yavuz, PKK terör örgütü tarafından yapılan saldırıda yaralanan polisleri hastanede ziyaret etti. Burada yaralı polislerin sağlık durumuyla ilgili yetkililerden bilgi alan Vali Seddar Yavuz, çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Hain ve kalleş terör örgütünün Çiftlik Uygulama Noktası'na saldırı yaptığını ifade eden Vali Yavuz, saldırıda 2 polisin hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandığını dile getirdi. Güvenlik birimlerinin anında karşılık verdiğini söyleyen Vali Yavuz: "Hain ve kalleş PKK terör örgütü mensupları tarafından Çiftlik Uygulama noktamıza bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Saldırı esnasında 2 polis memurumuz hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Güvenlik birimlerimiz süratle cevap vermiş. 2 terörist ölü olarak ele geçirilmiş, 1 terörist de yaralı olarak ele geçirilmiştir. Şu ana kadar elde önemli silahlar ve mühimmatlar var. Halen çalışmamız devam ediyor. Ayrıntılı açıklamayı daha sonra tekrar yapacağız" dedi.
"FETÖ ve PKK ikiz örgüttür"
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve PKK'nın ikiz terör örgütü olduğunu ifade eden Yavuz: "Biz her zaman söylüyoruz, PKK terör örgütü, FETÖ terör örgütü kardeş ikiz terör örgütleridir. Hepsi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne kastediyor, birliğimize, beraberliğimize kastediyor. Dolayısıyla aynı anda harekete geçmiş olmaları tesadüfi değildir. Bunun Bingöl'le bağlantısı var mı yok mu bilemem" diye konuştu.
"Vatandaşlarımız aynı dirençle bunlara direnmelidir"
Vatandaşların darbe girişimine karşı gösterdiği direnci terör örgütleriyle mücadelede de göstermesi gerektiğinin altını çizen Yavuz: "Halkımız nasıl darbenin karşısında dimdik durmuşsa, bugün de hem FETÖ'nün hem de PKK'nın karşısında aynı dirençle durmalıdır. Bunun ilacı da budur. Zaten Muş halkı bu sınavı her defasında da vermiştir. Biz Muş halkına bu konuda minnettarız" diye konuştu