KİLİS'te, uzman çavuş S.A. park ettiği otomobilin çizildiği gerekçesiyle tartıştığı otoparkçıyı sopayla döverek darp etti. Güvenlik kameraları tarafından görüntülenen dayak olayının ardından uzman çavuş S.A. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken dövülen otopark görevlisi Ömer Suat Çiloğlu ise davacı olarak konunun takipçisi olacağını söyledi.
Olay, geçen pazartesi günü Mıhali Mahallesi'nde meydana geldi. Kilis İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli uzman çavuş S.A. arkadaşı G.S. ile birlikte geldiği otoparkta otomobilinin çizildiğini fark etti. Bunun üzerine uzman çavuş S.A., otopark görevlisi Ömer Suat Çiloğlu ile tartıştı. Otomobiline başka bir aracın çarparak çizilerek hasar oluşmasına yol açtığını söyleyen uzman çavuş, görevini yerine getirememekle suçladığı Çiloğlu ile tartışmaya başladı. Kısa sürede büyüyen tartışmada Çiloğlu kendisine yumruk attığını iddia ettiği uzman çavuştan korunmak için odasından sopa aldı. Çiloğlu, sokağa taşan tartışma sırasında dengesini kaybedince elindeki sopayı düşürdüğünü ve uzman çavuşun yerden aldığı sopayla kendisine rast gele vurduğunu ifade etti. Otoparkın ve çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarına da yansıyan dayak olayının ardından uzman çavuş ile arkadaşı olay yerinden ayrıldı.
Darp edilerek yaralanan Çiloğlu, vatandaşların çağırdığı ambulansla götürüldüğü Kilis Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edildi. Taburcu olmasının ardından Çiloğlu'nun şikayeti üzerine inceleme başlatan polis, güvenlik kamerası kayıtlarından uzman çavuş S.A.'nın kimliğini saptadı. 'Darp' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen S.A., ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
ÇİLOĞLU: DAVACIYIM
Otoparka gelen bir kadın sürücünün park halindeki uzman çavuş S.A.'nın otomobiline manevra yaparken çarparak hasara yol açtığını söyleyen Ömer Suat Çiloğlu, "Uzman çavuş ve yanındaki arkadaşı otoparka geldi ve otomobilinin çizildiğini görünce benimle tartışmaya başladı. Otomobildeki hasar nedeniyle bizi suçladı. Kendisine hasarı karşılayacağımızı söylememize rağmen birden bana vurmaya başladı. Kendimi korumak için içeriden bir tahta sopa aldım. Bu sırada sokağa çıkmıştık ve dengemi kaybederek yere düştüm. Elimden düşen sopayı alan uzman çavuş bana vurmaya devam etti. Vatandaşların gelmesiyle de bırakıp kaçtı. Hastaneye gittim, dudağıma 12 dikiş atıldı, burnumda çatlak olduğu söylendi ve darp raporu aldım. Adliye uzman çavuşu serbest bıraktı. Ben güvenlik kamerası görüntülerini de mahkemeye sundum, davacıyım ve sonuna kadar bu olayın takipçisi olacağım" dedi.