Yaşar KORKUSU/KOZAN (Adana), () - ADANA'nın Kozan İlçesi'nde yazlık evlerinin çardağında otururken üzerlerine yıldırım düşen 56 yaşındaki Ali Can ile eşi 53 yaşındaki Cennet Can yaşamını yitirdi.
Olay, Kozan İlçesi'ne bağlı Salmanlı Mahallesi'nde meydana geldi. Adana'nın merkez Seyhan İlçesi'nde ikamet eden emekli işçi Ali Can, kendisi gibi emekli olan eşiyle birlikte dün Salmanlı Köyü'ndeki yazlık olarak kullandıkları eve gitti. İddiaya göre kayınbiraderinin köye geldiğini duyan Durmuş Dokuyucu, saat 15.30 sıralarında eve gittiğinde bahçedeki etrafı açık çardakta Ali Can ile Cennet Can'ı yerde hareketsiz yatarken buldu.
İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, çiftin öldüğünü tespit etti. Cumhuriyet savcısı ve jandarma ekipleri yaptığı ilk incelemede Ali ile Cennet Can çiftinin yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybettiğini belirledi. Çiftin cesetleri otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, mahalle sakinleri saat 14.30 sıralarında şiddetli yağmurla birlikte mahalleye sık sık yıldırım düştüğünü söyledi.
Öte yandan ilçeye bağlı Velicanlı Mahallesi'nde de kullanılmayan bir okulda da yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. Yangının mahalle sakinlerince söndürüldüğü, can ve mal kaybının yaşanmadığı belirtildi.

YK(BY/SSA) (FOTOĞRAF)