Levent BOZTEPE/ÇERMİK (Diyarbakır), () - DİYARBAKIR'ın Çermik İlçesi'ndeki buğday pazarının çatısına çıkarak, üzerine döktüğü benzinle kendini yakmak isteyen 32 yaşındaki Mustafa Koyuncu'yu, Kaymakam Mimar Sinan Batmaz ikna ederek indirdi.
Çermik'te kimsesi bulunmadığı belirtilen ve inşaatlarda yatan Mustafa Koyuncu, bugün öğlen saatlerinde girdiği bunalım sonucu intihar girişiminde bulundu. İlçedeki buğday pazarının çatısına çıkarak üzerine benzin döken Koyuncu, kendisi için yaşamanın bir anlamı kalmadığını belirterek, kendini yakmak istedi. Sürekli inşaatlarda yattığını ve tek bir battaniyesi olduğunu belirten Koyuncu, ilgisizlik ve yanlızlıktan bunaldığını ve artık yaşamak istemediğini söyledi.
Buğday pazarında toplanan vatandaşların haber verdiği polisler de olay yerine gelerek Koyuncu'yu ikna etmeye çalıştı. Koyuncu daha sonra kaymakam ve emniyet amirinin gelmesini, aksi halde kendini yakacağını söyledi. Koyuncu, olay yerine gelen Kaymakam Mimar Sinan Batmaz ve İlçe Emniyet Amiri Ali Kuşdoğan'dan iş ve barınmak için yer sağlanmasını istedi.
Kaymakam Batmaz ile bir süre konuşan Mustafa Koyuncu, sakinleşerek aşağı indi. Kaymakam Mimar Sinan Batmaz, Mustafa Koyuncu'ya iş ve barınma imkanı sağlayacaklarını söyledi. Koyuncu, daha sonra kontrol amaçlı hastaneye götürüldü.

FOTOĞRAFLI