Hümeyra PARDELİ/ ERZURUM,() ERZURUM'un Karaçoban ilçesinde yaşayan Cengiz Polat, mahkemenin evden uzaklaştırma kararına rağmen 5 çocuk annesi eşi Ferinaz Polat'ı av tüfeği ile vurarak öldürdü.
Olay, dün saat 21.00 sıralarında Karaçoban ilçesine bağlı Bağlar Mahallesinde meydana geldi. Bir süre önce eşini dövdüğü için mahkemenin 6 ay evden uzaklaştırma kararı verdiği Cengiz Polat, 3 gün önce eve gelerek eşiyle tartıştı. Eşine "Sen beni niye şikayet ettin" diyerek tartışan Cengiz Polat, daha sonra evden ayrıldı.
Dün akşam yeniden eve gelen Cengiz Polat, çocuklarının bazılarının uyuduğu sırada televizyon izleyen eşi Ferinaz Polat'ı av tüfeği ile öldürdü. Annesini kanlar içinde gören evin en büyük çocuğu 11 yaşındaki Muhammet, amcasına giderek olayı anlattı. Göğüs ve boynuna isabet eden saçmalarla hayatını kaybeden Ferinaz Polat'ın cenazesi Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere köyüne götürüldü. Eşini öldürdükten sonra ortadan kaybolan ve işsiz olduğu öğrenilen Cengiz Polat'ın yakalanması için polis çalışma başlattı.

HP(KS/AAA)