ZONGULDAK'ta, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçlamasıyla tutuksuz yargılanan 12 sanıktan üçü 4 yıl 2 ay, bir 2.5 yıl hapis cezasına çarptırılırken, üçü hakkında 1 yıl denetimli serbestlik uygulanmasına karar verildi. 5 sanık ise beraat etti.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin geçen yıl nisan ve aralık aylarında yaptığı uyuşturucu operasyonunda 12 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden Serkan A.'nın çantasındaki cep telefonu şarj aletlerinin içine gizlenmiş 84 ecstasy hap bulundu. Diğer şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramalarda da 164 uyuşturucu hap ele geçirildi.
Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 12 kişi hakkında, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçlamasıyla dava açıldı. Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasında tutuksuz sanıklardan Serkan A. ve Emrah Ö. ile avukatlar hazır bulundu. Diğer sanıklar ise duruşmaya katılmadı.
Sanıklardan Serkan A., İlhan D. ve Emrah Ö'ye 4'er yıl 2'şer ay, Refik A'ya 2.5 yıl hapis cezası verildi. 3 sanık hakkında 1 yıl süreyle denetimli serbestlik uygulanması kararlaştırılırken 5 sanık ise beraat etti.