ERZİNCAN ve Diyarbakır'da güvenlik güçlerinin sokakta uyuşturucu satışı yapan çeteye yönelik şafak operasyonunda 13 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte uyuşturucu hap, esrar, kurusıkı tabanca ele geçirildi.
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 6 ay boyunca Erzincan ve Diyarbakır'da uyuşturucu ticareti yapan çeteyi teknik takibe aldı. Polis, bugün saat 06.00'da her iki kentte eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel Harekat, Jandarma, Terörle Mücadele ekiplerinden oluşan 75 güvenlik görevlisi Diyarbakır’da 3, Erzincan’da da 10 ev ve iş yerine baskın yaptı. Operasyonlarda uyuşturucu ticareti yapan Erzincan’da 10, Diyarbakır’da 3 olmak üzere toplam 13 kişi gözaltına alındı. Aramalarda 12 kilo 600 gram esrar, uyuşturucu hap, kenevir tohumu ve kurusıkı tabanca bulundu.
Erzincan Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, sokak satıcılarına yönelik operasyonların devam edeceğini belirterek, "Gözaltına alınanlar ifadelerinin ardından adliyeye gönderilecek. Sokak satıcılarının halkımızı zehirlemesine izin vermeyeceğiz. Bu konudaki mücadelemiz devam edecek" diye konuştu.