Şeref KAHRAMAN/KAYSERİ, () - KAYSERİ'de, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak ve kullanmak' suçundan yaklaşık 4 aydır tutuklu yargılanan 16 yaşındaki Y.B., çıktığı ilk duruşmada hakime "Cezaevine girdim, ortamı gördüm. Bir daha değil bu suçtan karşınıza gelmek, adliyenin 100 metre yakınından geçmeyeceğim" dedi. Mahkeme Y.B.'yi, tedavi edilmesi koşuluyla tahliye etti.
Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda, Ankara Çocuk Ceza ve Tutukevi'nden video konferans ile görülen davada, sanık Y.B. savunma yaptı.  Y.B.,  "Yedi paket naylon poşet içerisinde toz ve ayrıca 77 adet hapı, soyadını bilmediğim Ali isimli birisinden bin 450 TL karşılığında arkadaşlarım ile alem yapmak için aldım. Polisler arama yaptığı sırada 'Üzerinde bir şey var mı?' dedikleri zaman ben de cebimdekileri polise teslim ettim. Uyuşturucu ticareti yapmıyorum" dedi.
'O MÜBAREK ELLERİNİZDEN ÖPECEĞİM'
Tanık olarak dinlenen organize suçlarla mücadele ekiplerinde görevli polis memurları da sanığın uyuşturucu maddeleri kendi rızası ile verdiğini söyledir. Mahkeme heyeti, tedavi edilmek şartıyla sanık Y.B.’yi tahliye etti. Tahliye kararı karşısında ağlayan sanık Y. B. "Sayın hakim bey, Kayseri’ye geldiğimde sizi nerede bulurum? Sizin o mübarek ellerinizden öpeceğim" diye bağırdı.

ŞK(OE/COŞ)