İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından, gemiyle İtalya'ya uyuşturucu göndermek isteyen bir şebekeye operasyon düzenledi. Aralarında gemi kaptanın da bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 22 paket halinde 11 kilo 225 gram eroin ele geçirildi. Yapılan operasyonun görüntüleri polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde uyuşturucu bulunan otomobilin polis tarafından takip edilmesi ve uyuşturucunun gemi kaptanına teslimi sırasında yapılan operasyon yer alıyor.
İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 6 ay önce başlatılan bir çalışmada Avrupa'ya uyuşturucu götürmeyi planlayan bir şebeke belirlendi. Yapılan takiplerde, şebeke elebaşı Hasan A.'nın Hakkari'den getirilecek eroini gemi ile İtalya'ya göndermeyi planladığı belirlendi. Yapılan teknik ve fiziki takiplerde şebekenin Hakkari'den İstanbul'a uyuşturucu getirdiği belirlendi. Bunun üzerine takiplerini yoğunlaştıran ekipler, uyuşturucuyu İstanbul'da teslim alarak Kocaeli Derince Limanı'nda demirleyen İlhanağa gemisinin kaptanına teslim edecek kişiyi de tespit etti. Uyuşturucuyu teslim alacak olan Naim U. polis tarafından adım adım izlendi. Naim U.'nun İstanbul'da Hakim O. ile buluşarak uyuşturucuyu teslim aldığını gören ekipler, operasyon hazırlığı yaparak Naim U.'yu Kocaeli'ye kadar izledi. Naim U.'nun uyuşturucuyu İtalya'nin Trieste Limanı'na götürecek gemi kaptanı Dündar G. ile Derince'de buluşması üzerine narkotik ekipleri operasyon düzenledi. Naim U. ve Dündar G. yapılan operasyonla gözaltına alınırken, eş zamanlı baskınlarda, şebeke elebaşı Hasan A. Antalya'da uyuşturucuyu İstanbul'da Naim U.'ya teslim eden Hakim O. ise Bahçelievler'de gözaltına alındı.
Yapılan operasyon ve takip anları polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, Naim U.'nun bulunduğu otomobilin takip edilmesi görülüyor. Naim U.'nun, Hakim O. ile buluşması ve uyuşturucuları teslim alması da kameralara yansıyor. Naim U.'nun Kocaeli'de limanda gemi kaptanı ile buluşarak uyuşturucuyu teslim etmesi de kameralara yansıyor. Uyuşturucunun teslim edilmesi ile yapılan operasyon ve gemi kaptanı Dündar G. ile Naim U.'nun gözaltına alınması da görünler arasında yer alıyor.
4'Ü DE TUTUKLANDI
11 kilo 225 gram uyuşturucunun ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan 4 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerin 4'ü de tutuklandı.