BURSA’da uyuşturucu parası vermediği için kendisine bıçakla saldıran kızı 24 yaşındaki Yasemin Yetim'i merdane ile öldürmekten yargılanan 42 yaşındaki Sülbiye Yetim, önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı, daha sonra aşırı tahrik ve iyi halden cezası 16 yıl 8 aya indirildi.
Olay, merkez Nilüfer İlçesi Altınşehir Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesi üzerindeki bir sitede geçen 3 Ocak günü meydana geldi. Sülbiye Yetim, uyuşturucu parası vermediği için kendisini bıçaklayan Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi son sınıf öğrencisi olan kızı Yasemin Yetim'i merdaneyle başına vurarak öldürmek suçundan yakalandı. Adliyeye çıkartılan 2 çocuk annesi Yetim tutuklandı. Hakkında, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'ömür boyu hapis cezası' istemiyle dava açılan Sülbiye Yetim'in karar aşamasına gelen yargılanması tamamlandı.
Mahkeme heyeti, daha önce verdiği ifadesinde, "Olay günü kızım benden uyuşturucu almak için 50 lira istedi. Ben, 'sana para vermem' dedim. Odasına gitti. O sırada mutfakta mantı yapmak için tezgahın üzerine bıçakları ve merdaneyi koydum. Bana seslendi zannettim. Odasına gittiğimde birisi ile telefonla görüşüyordu. Sorduğumda, 'Serdar hocamla görüşüyorum' dedi. Tekrar mutfağa geldi. Tezgah üzerinde soğan bıçağını alarak 'Bana para vermiyor musun ? Vermez isen ben ölürüm, uyuşturucu almam lazım. Allah senin belanı versin, nasıl annesin ?' diyerek bıçağı sağ bacağıma sapladı.' 'Ne yaptın, kan akıyor' dediğimde 'akarsa aksın' dedi. O sırada hatırlamıyorum, elime geçirdiğim merdane ile kızıma vurmuşum. Sonra, kızımın başını dizime koydum. Nefes almadığını fark ettim. 112 Acil Servis ile polisi aradım. 'Gelin kızımı öldürdüm' dedim. Eşime kızımın uyuşturucu kullandığını tansiyon ve şeker hastası olduğu için söylememiştim" dedi. Mahkeme heyeti Sülbiye Yetim'e son sözünü sordu.
Pişmanlık duygularını dile getiren Sülbiye Yetim, "Çok pişmanım. Ben kızıma gerçekten öldürmek için vurmadım. İki çocuğum var. Bu zamana kadar onlar için yaşadım. Kasten yavrumu inanın öldürmedim. Mahkemenin taktirine güveniyorum" diye konuştu.
Mahkeme heyeti Sülbiye Yetim'e önce ömür boyu hapis verdi. Aşırı tahriki dikkate alan heyet bu cezayı 20 yıla indirdi. Sanığın duruşmadaki iyi halini de dikkate alan mahkeme heyeti, Sülbiye Yetim'i 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

FOTOĞRAFLI