BURSA Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kurdukları hayali çiftliklerdeolmayan büyükbaş hayvanlar için devletten usulsüz destek primi alıp Ziraat Bankası'ndan kredi çeken çeteye karşı başlattığı operasyon devam ediyor. Dün adliyeye çıkartılan 75 şüpheliden 69'u tutuklandı. Soruşturmanın devam ettiğini belirten yetkililer, gözaltıların devam ettiğini açıkladı.
Mustafakemalpaşa İlçesi'nde, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Ziraat Bankası'na dilekçe ile başvuran bir çiftçinin, sığır üreticilerinin devletin verdiği faizsiz kredi ve destekleme primlerini almak için kağıt üzerinde hayali çiftlikler kurulduğunu, olmayan hayvanlar için devletin zarara uğrattığını bildirmesi sonucu başlatılan soruşturma, operasyona dönüştü. Müfettişlerin, inceledikleri 101 dosyada, hayali çiftliklerdeki, olmayan büyükbaş hayvanlara faizsiz kredi aldıkları yada alınan sığırları sattıktan sonra ineklerin kulağında bulunan barkod küpelerini denetlemeye gelen memurlara göstermek için ödünç aldıkları başka hayvanlara taktıkları ve devleti 13 milyon TL zarara uğrattıkları belirtilen zanlılara yönelik, dün sabah başlatılan operasyonda 83 kişi gözaltına alındı. Polis, sorgulamaları tamamlanan zanlıları gruplar halinde adliyeye çıkarttı. Aralarında Tarım Müdürlüğü çalışanlarınında bulunduğu a 75 kişiden 69'u tutuklanırken, 6 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bursa Polisi, İzmir, Balıkesir, Kütahya ve Bilecik bağlantısı bulunan operasyondaki gözaltıların devam ettiğini, en az 120 kişinin zanlı olarak ifadelerinin alınacağını belirtti.