Yaprak Karadeniz / İstanbul, () Kadıköy Kurbağalıdere'ye Cuma günü düşen flamenko müziğinin önemli temsilcilerinden gitarist Mehmet Ulvi Afşar, aramaların üçüncü gününde de bulunamadı.
İçinde 4 kişinin bulunduğu tekneden başka bir tekneye geçmek isterken ayağının kayması sonucu dereye düşen 74 yaşındaki Mehmet Ulvi Afşar henüz bulunamadı. Üçüncü güne girilen arama çalışmalarında bugün, denizin altını tarayan "üç boyutlu sonar" kullanıldı.
1999'daki depremde eşini ve bir kızını kaybeden, kendisi de yaralı kurtulan flamenko müziğinin ünlü temsilcisi Afşar'ın damadı Ergün Karataş, aileden sadece kendi eşi Lâle Afşar (47) ve babası Mehmet Ulvi Afşar'ın kaldığını belirterek, “'99 depreminde de biz buna benzer, bundan çok daha kötü bir acı yaşadık. Eşim orada da kızkardeşi ve annesini kaybetti. Bir binanın bütün çatısını kırarak çıkarttık. Yani bunu yaşayan bir insanın sonra da babasının bu halde hayatını kaybetmesi ve kaybetmesini kabullenmemize rağmen kendisini bulamamamız, çok zorumuza gitti" şeklinde konuştu.
Cumartesi sabahı itibariyle arama çalışmalarına dahil olan İstanbul 911 Arama Kurtarma Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Oksal Erev de “Bugün çıkma olasılığı oldukça yüksek, eğer poyraza çevirip dışarı atmaz ise" dedi. Ancak öğle saatlerinde başlayıp yaklaşık 4 saat süren aramalardan bugün de sonuç alınamadı.
Ergün Karataş, deniz polisinin vereceği raporla askeriyeye başvuracağını, kayınpederinin bedenini aramaya bulana kadar devam edeceklerini söyledi.
(BB) (FOTOĞRAFLI)