Ruhan YALÇIN / TEKİRDAĞ, () - TEKİRDAĞ’da yolun karşısına geçmek için üst geçit yerine çelik bariyerlerinden üzerinden atlayan 58 yaşındaki Rafet Başoğlu, otomobil çarpması sonucu öldü. Kaçan otomobil sürücüsü Adem Ç. sabaha karşı yakalandı.
Kaza,  gece saat 01.30 sıralarında Tekirdağ- Malkara çevreyolu Karadeniz Mahallesi mevkisinde meydana geldi. Dumansız Sanayi Bölgesi'ndeki bir işyerinde çalışan Yaşar Başoğlu, Karadeniz Mahallesi’ndeki evine gitmek için yolun karşısına geçmek istedi. Bulunduğu yerden 50 metre ilerideki üst geçidi kullanmayan Başoğlu, çelik bariyerlerin üzerinden atlayarak karşıya yürüdü. Bu sıra sürücüsü ve plakası belirlenemeyen bir otomobil Başoğlu’na çarparak kaçtı.
Yere hareketsiz birinin yattığı gören sürücüler polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Başoğlu’nun hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri, olay yerinde el feneriyle inceleme yaparken, kaçan otomobilin marka logosunu düşürdüğünü tespit etti.
SABAHA KARŞI YAKALANDI
19 yıl önce eşinden boşandığı ve tek başına yaşadığı öğrenilen Başoğlu'nun cesedi savcılık ve polis ekiplerinin incelemesinin ardından Tekirdağ Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis ekipleri kaçan otomobili ve sürücüsünü yakalamak için çalışma başlattı. Yaklaşık 5 saat süren inceleme ve aramaların ardından Başoğlu’na çarpıp kaçanın 34 GV 1839 plakalı kiralık otomobilin sürücüsünün 28 yaşındaki Adem Ç. olduğu tespit edildi. Kent merkezinde yakalanan Adem Ç. gözaltına alındı.
Polisin kazayla ilgili soruşturması sürüyor.
RY(LK/COŞ) (FOTOĞFAFLI)