UŞAK merkeze bağlı Paçacıoğlu Köyü'nde yaklaşık 6 ay önce, boşandığı eşi 25 yaşındaki Hatice Palta'yı çocuğunu emzirdiği sırada av tüfeğiyle vurup öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan 28 yaşındaki Adem Kalkan’ın yargılandığı davanın duruşması öncesi, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, CHP ve ÖDP Kadın Kolları üyeleri, protesto gösterisi yaptı. 
Duruşma için Uşak'a gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, CHP ve ÖDP'li kadınlar, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde Türkiye genelinde kadın cinayetlerinin önlenmemesini protesto etti. Kadınlara CHP Uşak İl Başkanı Bülent Horasan, CHP Uşak Belediye Başkan adayı Bülent Yazgan da destek verdi. Platform üyesi Mehtap Alçı, grup adına yaptığı açıklamada, “Hatice kardeşimizi tasarlayarak öldüren katilin tüm kadın katilleri gibi ağırlaştırılmış müebbet cezaya çarptırılmasını talebimizi, kadın düşmanı politika ve söylemlerini sürdüren AKP’ye karşı haykırıyoruz” dedi.
KADIN DÜŞMANI AÇIKLAMALAR
Kadınların kendi hayatlarına karar vermek ve boşanmak isterken öldürüldüklerini kaydeden Alçı, "AKP hükümeti 20 bin boşanmayı engellemeyi hedef olarak açıklıyor. Ancak kadın cinayetlerini durdurmaya yönelik tek bir açıklama dahi yapmıyor. Bizler AKP hükümetinin Aile Bakanlığı’nı kadın cinayetlerini durdurmak için kadınları korumaya yönelik politikalar üretmeye çağırdıkça, AKP kadınları eve hapsetmeye yönelik politikalar üretmeye devam etti. Kadın cinayetlerine medyanın manşetten abartması şeklinde değinen Aile Bakanlığı, çocuk yaşta evlendirilen, çocuk yaşta ölen Kader kardeşimizin ölümünden sorumludur. Aile Bakanlığı 12 yaşında evlendirilen Kader’in ölümüyle ilgili açıklama da yapmamıştır. Halkın tepkisine karşı yeni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşe Nur İslam, çocuk yaşta evlendirmeleri masumane bulduğunu açıklayarak kadın düşmanı açıklamalarına başlamıştır" dedi.
Açıklamanın ardından, protestoya katılan bir grup davanın görüldüğü Uşak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonuna girdi. Davanın bugünkü duruşmasına sanık A.K., öldürülen Hatice Palta'nın yakınları ile avukatlar katıldı.