UŞAK'ta geçen 24 Ekim’de bir dershanede temizlik işçisi eşi 39 yaşındaki Sevim Gündoğdu’yu göğsünden bıçaklayarak öldüren 43 yaşındaki Mehmet Gündoğdu’nun yargılanmasına başlandı. Duruşma öncesinde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri bir açıklama yaparak, AK Parti hükümetini eleştirdi.
Duruşma için Uşak’a gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, CHP ve ÖDP’li kadınlar, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde yaptıkları protesto ile kadın cinayetlerine dikkat çekti. Platform üyesi Burcu Karefil, grup adına yaptığı açıklamada, “Haklarını aramak için Gezi direnişinde sokağa dökülen halka saldıran ve 8 kardeşimizin ölümüne sebep olan AK Parti hükümetinin halk düşmanı tutumu 15 yaşında Berkin Elvan kardeşimizi öldürdü. Kadın kardeşlerimiz de haklarının peşine düşerek kendi hayatlarına dair kararlar almak istedikleri için aynı AK Parti hükümetinin kadın düşmanı tutumu nedeniyle öldürülüyorlar. AK Parti’yi halk düşmanlığı ve kadın düşmanlığını bırakması için tekrar uyarıyoruz. Kadın cinayetlerinin durması için koruma ve ağır ceza yasası gibi sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz” dedi.
Açıklamanın ardından, protestoya katılan bir grup, davanın görüldüğü Uşak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonuna girdi. Davanın ilk duruşmasına sanık Mehmet Gündoğdu, öldürülen Sevim Gündoğdu’nun yakınları ile avukatlar katıldı.

YK (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)