İZMİR’in Urla İlçesi’nde, jandarmanın gerçekleştirdiği operasyonda, yaşı küçük kız öğrencilerin tuzağa düşürülüp cinsel istismara uğradığı, ilişkiye zorlandığı ortaya çıkarıldı. Kızlarla birlikte olup çıplak fotoğraflarını da çektikleri ileri sürülen H.K. ile A.P., mağdurlardan olan, ancak arkadaşlarını da teşvik ettiği iddia edilen E.T. ve annesi Z.T. de, gözaltına alınıp adliyeye sevkedildi.
Urla İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, istihbari çalışma doğrultusunda, Zeytinalanı Mevkisi’nde oturan, seyyar gümüş takı satan, eşinden boşanan iki çocuk babası H.K.’nin (48) evine sürekli küçük yaştaki kızların girdiği bilgisini edindi. Takip başlatan ekipler, H.K.’nin, yaşı 13 ile 16 arasında değişen küçük kızlara cinsel istismarda bulunduğunu belirleyince, operasyon düzenledi.
Operasyonda, H.K. gözaltına alınırken, evindeki bilgisayarlarda yaşı küçük kızların çıplak görüntüleri ve fotoğraflar çıktı. Araştırmada, ilçedeki lise ve ortaokula giden kızlar E.T. (16), İ.K., B.D., zihinsel engelli C.N. ve kardeşi B.N.’nin aynı şekilde tuzağa düşürüldüğü; taciz edilip ilişkiye zorlandığı, uçucu ve uyuşturucu madde kullanmaya zorlandığı belirlendi. H.K.’nin dışında kızlarla birlikte olduğunu saptanan A.P. de gözaltına aldı.
ANNESİYLE GÖZALTINDA
Gözaltındaki H.K. sorgusunda suçlamaları kabul etmezken, “Onlar benim çocuğumdu, kızlarımdı” dediği öğrenildi. Ekipler, soruşturmasını mağdur kızlar ve ailelere de yönlendirince, dehşetin boyutu arttı. Mağdurlardan E.T.’nin arkadaşlarını da bu tuzağa teşvik ettiği, annesi Z.T.’nin de göz yumduğu belirlendi. E.T. ile annesi Z.T. de yakalandı. Ayrıca, mağdur kız kardeşlerden C.N. ve B.N.’nin annesi Ö.N. ile babaları S.N.’nin de savcının talimatıyla ifadelerine başvurulmasına karar verildi. Gözaltındaki 4 kişi, ifadelerinin tamamlanmasının ardından Urla Adliyesi’ne sevkedildi.