Ergün AYAZ/İZMİT(Kocaeli), ()- DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'ndeki olayları protesto etmek amacıyla dün Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni işgal eden ve öğrencilerin sınavlara girmesini engelediği öne sürülen 20 öğrenci alınan ifadelerinin ardından bugün Kocaeli Adliyesi'ne getirildi. 
Olayların ardından gözaltına alınan ve bugün  Kocaeli Adliyesi'ne getirilen öğrencilerin arkadaşları Adliye binası önünde toplanarak onlara destek verdi, serbest bırakılmalarına yönelik slogan attı. Grup adına basın açıklamasını okuyan öğrencilerden Emra Genç Lice'deki olaylara tepkisiz kalmamak amacıyla fakülteyi işgal ettiklerini söyleyerek açıklamasına söyle devam etti:
"Kürt halkı Lice'de karakol ve kalekol yapılmasını istemiyor. Ancak talepleri dikkate alınmayan Kürt halkının isteği geri çevrildi. Karakol ve kalekol yapımını istemeyen halkımız Lice'de bir direniş sergilemiş bu direniş sonucunda 2 yurttaşımız hayatını kaybetmiştir. Biz uzun süredir çözüm sürecinin nihayete ulaşmasını bekliyoruz. Ancak siyasi iktidar bu noktada herhangi bir adım atmış değil. Kürt halkının talepleri göz ardı ediliyor. Taleplerimiz yerine getirilmediği gibi Kürt halkının yaşadığı coğrafyada Karakol ve Kalekol yapımları sürüyor. Biz buna karşıyız. Buna karşı olan Üniversiteli arkadaşlarımız dün seslerini duyurmak için İletişim fakültesini işgal etmişlerdir. Bugün adliyeye sevk edilen arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz."

EA(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)