OLAYLARIN BİLANÇOSU
Denizli’de dün saat 18.00 sıralarında, Berkin Elvan’ın ölümünü protesto etmek isteyen Delikliçınar Meydanı’nda toplanan yaklaşık 600 kişi, birsüre slogan atıp, İstiklal Caddesi’ne yürümek istedi. Polisin uyarısına rağmen grup yürümeye devam edince, biber gazı ve TOMA’larla su sıkılarak müdahalede bulunuldu. Sokak aralarına kaçışan eylemciler, polise ve TOMA’ları taş yağmuruna tuttu. Olaylar sırasında gazdan etkilenen ve çeşitli yerlerinden yaralanan 45 eylemci, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Tedavilerinin ardından tamamı gece taburcu edildi. Olaylar sırasında polis, 26 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan 18’i serbest bırakılırken, 8 kişinin adliyeye sevk edileceği bildirildi. Olaylar sırasında atılan taşlardan bacaklarından yaralanan iki polis memurunun da Servergazi Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavileri yapıldı.
CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, olayların sorumlusunun Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir olduğunu ileri sürüp, "Gezi eylemlerinde 50 bin kişi yürüdü kimsenin burnu kanamadı, hiçbir olay çıkmamıştı. Polis ile vatandaş karşı karşıya getirilmek isteniyor. Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut merkeze alındı, yerine Emniyet Müdürü Mevlüt Demir’in gelmesiyle Denizli’de bir şeyler değişti. Türkiye’de de bir şeyler değişti. Değişimle birlikte MHP seçim bürolarına saldırılar oldu, seçim otobüsleri taşlandı. Bu saldırılar planlıdır. Geçtiğimiz günlerde MHP seçim bürolarına saldırı oldu. Bu polisi vicdanı ve Allah’ı ile başbaşa bırakıyorum. Denizli tarihinde bir ilk yaşandı. İlk kez polis, eylemcilere hiçbir uyarıda bulunmadan müdahale etti. Denizli de yaşayan herkes sağ duyulu olsun, kimse provakasyonlara gelmesin" dedi.
Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli Valisi Abdülkadir Demir ile görüşüp, olayları anlatacağını, elinde olduğunu ileri sürdüğü seçim bürosuna taş atan polisin görüntülerini teslim edeceğini de kaydetti.

FI(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLAR)