Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta bir grup üniversite öğrencisi, Soma'daki maden faciasına dikkat çekmek üzere Madenci Anıtı önünde oturma eylemi başlattı.
Bülent Ecevit Üniversitesi'nde eğitim gören 8 öğrenci, sabahın erken saatlerinde Madenci Anıtı önünde bir araya geldi. '201 can, sorarlar bir gün sorarlar', 'Madencinin ölümü kaza değil cinayettir', 'Soma işçileri yalnız değildir', 'Yaşam nöbetindeyiz', 'Madencinin ışığı sönmeyecek', 'Madencinin kaderi ölüm değildir', 'Sen madenci kentisin sessiz kalma' ve 'Hiçbir şey olmamış gibi davranma' yazılı dövizler taşıyan öğrenciler oturma eylemi yaptı.
Öğrencilerden 21 yaşındaki Tugay Mertoğlu, Soma'daki maden faciasında ölü sayısının az gösterilmeye çalışıldığını ileri sürerek şöyle dedi:
"Biz buna tepki olarak bu işlenen cinayetlere karşı burada 04.00'den itibaren oturma eylemi başlattık. Bu duruma hem Zonguldak halkının hem de Türk halkının sessiz kalmaması gerektiğini belirtiyoruz. Ciddi bir tepki oluşuncaya kadar da eyleme devam edeceğiz."

DS(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)