MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde 46 yaşındaki eski eşi Yüksel Arıcı'yı uyurken 35 bıçak darbesiyle öldürdüğü iddiasıyla yargılanmasına başlanan 40 yaşındaki Elvan Güçlü'nün üniversite öğrencisi kızı Selvan Arıcı tanıklık yaptı. Selvan Arıcı, "Annem, babamı benim de arkadaşım olan Kadriye Ç. ile ilişkisi yüzünden öldürdü" dedi.
Ölüdeniz Beldesi Ovacık Mahallesi'nde oturan 23 yıllık evli Yüksel Arıcı ile Elvan Güçlü çifti, anlaşamadıkları gerekçesiyle 2010 yılında boşandı. Bir süre Ortaca'da oturan Elvan Güçlü, 1'i erkek 3 çocuğunun babası Yüksel Arıcı'yla tekrar görüşmeye başladı. Yüksel Arıcı'nın yeniden barışma isteğini kabul ederek evine dönen Elvan Güçlü, başka bir kadınla görüştüğü öne sürülen eski eşiyle mal paylaşımı konusunda tartıştı.
Tartışmanın ardından 13 Ekim 2012'de saat 01.30 sıralarında cinnet getiren Güçlü, oturma odasında uyuyan eski eşini yastıkla yüzüne bastırarak etkisiz hale getirdi. Yataktan kalkmaya fırsat bulamayan Arıcı'yı baş, boyun ve göğsüne sapladığı 35 bıçak darbesiyle öldüren Elvan Güçlü, Fethiye Polis Merkezi'ne giderek teslim oldu.
Muğla Cezaevi'ne gönderilen Elvan Güçlü, 14 aylık tutukluluğun ardından 'kasten adam öldürmek' suçundan Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün hakim karşısına çıktı. Elvan Güçlü'nün avukatıyla hazır bulunduğu duruşmaya, Yüksel Arıcı'nın babası Yaşar Arıcı, kardeşi Ali Arıcı, kızı Selvan Arıcı, Elvan Güçlü'nün annesi Hafize Güçlü katıldı.
KOCAMIN PEŞİNİ BIRAK DEDİM, BENİ DÖVDÜ
Savunmasına çok pişman olduğunu söyleyerek başlayan Elvan Güçlü, Yüksel Arıcı ile sorunlu bir evlilik yaşadıklarını, sürekli şiddet gördüğünü söyledi. Cinayetin 8-9 yıl önce başlayan kavgalara dayandığını anlatan Güçlü, Arıcı'nın hayatındaki 'Kadriye' adlı kadının yuvalarını yıktığını dile getirdi. Eşinin bu kadınla telefonda başlayan ilişkisini sonlandıramadığını aktaran Güçlü, şöyle dedi:
"Önce odalarımızı ayırdı. Yüksel benimle kalmıyor, kendi odasında sürekli 'Kadriye' ile telefonda görüşüyordu. 2006 yılında ayrı ev tutarak, evlerimizi de ayırdı. Kadını aradım 'Kocamın peşini bırak' dedim. Olayı haber alan Yüksel beni darp etti. Bana, 'Benden başka adam mı yok. Bırak peşimi' dedi. Ayrılmaya karar verdim ve ayrıldık. Çocuklar onda kaldı."
'BANA GİT DEDİ'
Boşandıktan 1 yıl sonra 2011 yılında eski eşinin, "Çocuklar beni yordu. Geri dön" diyerek tekrar kapısını çaldığını kaydeden Elvan Güçlü, "Hayatındaki kadını çıkardığını söyledi. Üzerime olan evi başkasına devredip kredi çekti. Kadınla tekrar görüştüğünü öğrenince kavgalar başladı. Bana 'Git artık, seninle işim olmaz' diyordu. Sonrasında cinayet olayı gerçekleşti" diye konuştu.
ÇOCUKLARIMIN ÖNÜNDE ANLATMAM, SALONU BOŞALTIN
Cinayetin ayrıntılarını çocukları ve davayı izleyen gazetecilerin önünde anlatmak istemediğini dile getiren Güçlü, mahkeme heyetinden salonun boşaltılmasını talep etti. Mahkeme başkanı yasal bir dayanağı olmadığı gerekçesiyle bu talebi reddedince Elvan Güçlü, savunmasının devamını yazılı olarak vereceğini dile getirdi. Mahkeme heyeti bu talebi kabul etti.
'CİNAYETİ TEK BAŞINA İŞLEMİŞ OLAMAZ'
Duruşmada cinayete ilişkin bildikleri sorulan Yüksel Arıcı'nın babası Yaşar Arıcı ise, Elvan Güçlü'nün oğlunu planlayarak öldürdüğünü iddia etti. Elvan Güçlü'nün cinayeti tek başına işlediğine inanmadığını dile getiren Arıcı, “Oğlum yaklaşık 90 kiloydu. 40 kiloluk bir kadının, uykusunda bile olsa onu bıçakla öldürmesi imkânsız. Bu cinayete yardım eden ikinci bir kişi olup olmadığının araştırılmasını istiyoruz" dedi.
'HERŞEYİN SEBEBİ KADRİYE'
Yaşar Arıcı'nın ardından Elvan Güçlü ve Yüksel Arıcı çiftinin kızları Selvan Arıcı da duruşmada ifade verdi. Babası ve annesinin arasındaki sorunları çok iyi bildiğini anlatan Selvan Arıcı, annesinin, babasını kendisinin de yakın arkadaşı olan Kadriye Ç. ile ilişkisi yüzünden öldürdüğünü öne sürdü. Kadriye Ç.'yi çok iyi tanıdığını belirten Arıcı, şöyle konuştu:
"Babamın Kadriye ile ilişkisini cep telefonu mesajlarından yakalayıp ortaya çıkardım. Kadriye liseden arkadaşımdı. Babam çapkın bir adamdı. Babamın telefonunda Kadriye ile çok açık mesajlarını yakaladım. Bana ilişkisini bitireceğini söyledi. Evimizde sürekli şiddet ve kavga vardı. Kadriye babamı bir türlü bırakmadı. Babamla konuştuğumda, 'Kadriye benim kara karşıma kara gözüme gelmez, tabi ki malıma gelir' diyordu. Ama yine de onunla ilişkisini sürdürdü. Üniversite için Trabzon'da olduğum sırada annem ve babam tekrar bir araya geldi. Babam bittiğini söylemesine rağmen Kadriye olayının devam ettiğini öğrendik. Annem eve dönünce aylarca dışarı çıkmadı. Psikolojisi bozuktu."
'AKLİ DENGESİ YERİNDE DEĞİLDİ'
Elvan Güçlü'nün avukatı Cemalettin Bacak, cinayetin ana nedeninin Yüksel Arıcı'nın uzun yıllardır ilişki yaşadığı 'Kadriye' adlı kadın olduğunu yineledi. Elvan Güçlü'nün yıllarca kocasının başka bir kadınla ilişkisine göz yumduğunu, sürekli şiddet ve işkence gördüğünü anlatan Bacak, "Dışlanmış bir kadın olarak müvekkilimin psikolojisi bozuldu. Cinayeti işlediği sırada akli dengesinin yerinde olup olmadığının araştırılması gerekir. Adli Tıp Kurumu'ndan rapor talep ediyoruz" dedi.
Mahkeme, talebin değerlendirileceğini belirterek, duruşmayı 4 Şubat 2014'e erteledi.