Halife YALÇINKAYA/SİVAS, () - SİVAS'ta üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Mizbah Çakmaz'dan 6 gündür haber alınamıyor. Ailesi, polise başvururken, Çakmaz'ın en son 1 Mayıs kutlamalarında görüldüğü, bir daha izine rastlanmadığı belirtildi.
Batman'ın Kozluk İlçesi'nde oturan Halise- Fuat Çakmaz çiftinin 7 çocuğundan 4'üncüsü olan ve Sivas'ın Yıldızeli İlçesi Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi olan Mizbah Çakmaz, 30 Nisan günü kaldığı öğrenci yurdundan izin alarak 1 Mayıs kutlamalarına katılmak için Sivas kent merkezine geldi. Geceyi üniversite arkadaşlarının evinde geçiren Mizbah Çakmaz, 1 Mayıs etkinliklerine katıldıktan sonra Yıldızeli'ye dönmek için arkadaşlarıyla vedalaştı. Ancak kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na dönmeyince yurt görevlileri durumu ailesine bildirdi.
Ailesinin ve arkadaşlarının bütün aramalarına rağmen sonuç alanımadı. Batman'dan gelen ailesi, Sivas İl Emniyet Müdürlüğü'ne giderek kayıp başvurusunda bulundu. Batman'dan Sivas'a gelen ve kayıp kardeşini arayan ağabeyi Sebahattin Çakmaz, "Yurttan izin alarak Sivas'a gelip 1 Mayıs etkinliklerine katılmış. Akşam üzeri arkadaşlarının evine gelmişler. Arkadaşları burada kal demiş fakat o kalmayarak oradan ayrılmış. O günden bu yana kendisinden haber alamıyoruz. Yetkililere sesleniyorum. Bize yardım etsinler. Kardeşim bulunsun" dedi. Yapılan başvurunun ardından polis 1 Mayıs kutlamalarında kaydedilen görüntüleri izleyerek araştırma başlattı.

HY(EA/SS) (FOTOĞRAFLI)