AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde, nişanlısı 28 yaşındaki Baki Can Gölcü ile birlikte kaldığı otelin 4'üncü katındaki odanın balkonundan düşen üniversite öğrencisi 27 yaşındaki Gamze Uslu, yaşamını yitirdi. Gölcü, nişanlısı Gamze Uslu'nun Bursa'da tecavüze uğradığını söyleyince tartıştıklarını, genç kızın balkona çıktığını ve ses duyup bakmaya gittiğinde onu aşağıda hareketsiz gördüğünü söyledi.
Olay, saat 00.15 sıralarında, Hürriyet Caddesi'ndeki bir otelde meydana geldi. Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Gamze Uslu ile 5 gün önce ziyaretine gelen Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu öğrencisi olan nişanlısı 28 yaşındaki Baki Can Gölcü, ilçe merkezindeki bir otele yerleşti.
30 METREDEN YERE ÇAKILDI
Aralarında sık sık tartıştıkları belirtilen çift, dün oteldeki odalarına çekildi. Gece yarısı Uslu, 30 metre yükseklikteki 4'üncü katın balkonundan, park halindeki bir otomobilin üzerine düştü. İhbar üzerine gelen acil yardım ekipleri ağır yaralanan Gamze Uslu'yu hastaneye götürdü. Doktorların müdahalesine karşın Gamze Uslu yaşamını yitirdi.
Gamze Uslu'nun nişanlısı Baki Can Gölcü, polis merkezine götürüldü. Üzerinde yaklaşık 6 bin lira ile 6 cinsel uyarıcı hap bulunan Baki Can Gölcü'nün yanı sıra bitişikteki odalarda kalanların da ifadesine başvuruldu. Savcılık, Gamze Uslu'nun cesedine otopsi yapılmasına karar verdi.
KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İNCELENECEK
Baki Can Gölcü ilk ifadesinde, Gamze Uslu'nun Bursa'da İngilizce kursu gördüğü sırada tecavüze uğradığını söyleyince tartıştıklarını, nişanlısına ait dizüstü bilgisayarı kırdığını, ardından barıştıklarını, kırılan bilgisayarın yenisini alıp birlikte bir restoranda yemek yediklerini anlattı. Gölcü, bir süre içki içtikten sonra otele döndüklerini, nişanlısının ayılmak için başını yıkadığını, odadan ayrılıp banyoya girdiği sırada sesi duyduğunu, balkona çıktığında nişanlısı Gamze Uslu'yu zeminde hareketsiz halde gördüğünü söyledi.
Polis, Mobese ile çevredeki işyerlerinin güvenlik kameraları görüntülerini incelemeye aldı. Olayın olduğu dakikalarda otelin karşısındaki binanın balkonunda bulunan 3 kişiden Mehmet Dilmen, şunları anlattı:
"Arkadaşlarımızla balkonda duruyorduk. Bir gürültü duyduk. Karşıya baktığımızda balkonda atletli biri vardı. Otelin önünde bazı kişilerin '112'yi arayın' diye bağırmalarını duyduk. Balkondaki kişi içeri girip giyindi. Ardından balkona çıkan kişi 'Yardım edin' diye bağırmaya başladı. Bu kişi tekrar odaya girdi ve odanın ışıkları kapandı. O odanın yanında kalan bir müşterinin şiddetli bir tartışma sesi duyduğuna şahit olduğunu öğrendik. Bu kişi karakolda ifade veriyor."
Gamze Uslu'nun nişanlısının geldiği gün bankadan kendi adına 10 bin lira kredi çektiği, kaldığı özel yurdun parası ile hem kendisinin hem de nişanlısının çeşitli bankalara olan kredi kartı borçlarını ödediği, Baki Can Gölcü'nün üstünden çıkan yaklaşık 6 bin liranın da bu paradan kalan miktar olduğu belirlendi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.