Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - İZMİR’in Bornova İlçesi’nde, Ege Üniversitesi öğrencisi 19 yaşındaki Esmanur Özbek, özel yurttaki odasında arkadaşıyla sohbet ederken yatağının üzerine yığılıp yaşamını yitirdi. İlk incelemede, Özbek'in kalp krizi sonucu öldüğü belirlendi.
Dün saat 18.30 sıralarında Bornova İlçesi’nde özel bir yurtta meydana gelen olayda, Ege Üniversitesi Mütercim Tercümanlık bölümü birinci sınıf öğrencisi Esmanur Özbek, arkadaşlarına kendisini iyi hissetmediğini söyledi ve hava almak için onlarla dışarıya çıktı. Yaklaşık bir saat gezdikten sonra Özbek ve arkadaşları aldıkları cips ve kola ile yurda dönüp, odalarına çıktı. Esmanur Özbek, odasındaki yatağında arkadaşıyla sohbet etmeye başladı. Bu sırada gözleri aniden kapanan Özbek, yatağının üzerine düştü.
Odaya çağırılan yurt hemşiresi, Esmanur Özbek'in yaşamını yitirdiğini belirledi. Nöbetçi savcının incelemesinin ardından Özbek’in cesedi, Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Otopsideki ilk bulgularda, Esmanur Özbek'in kalp krizi sonucu can verdiği belirlendi. Özbek’in cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Manisa Akhisar’a götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

TY(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)