ESKİŞEHİR'de geçen 30 Nisan'da karşıt grupların kavga ettiği, 1 öğrenci ile 7 özel güvenlik görevlisinin yaralandığı Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) yaklaşık 250 kişi, 'Her şey vatan için', 'ESOGÜ burada PKK nerede?' ve 'Ne mutlu Türk'üm diyene' slogan atarak kampüste yürüdü. Yürüyüşte Özel Güvenlik Teşkilatı Mensupları Derneği yazılı pankartı da taşındı.
ESOGÜ Meşelik Kampüsü'ndeki 'Meşelik Kafe' önünde toplanan grup ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyüşe geçti. ESOGÜ Öğrenci Konsey Başkanı Alparslan Saylar'ın da katıldığı yürüyüşte Özel Güvenlik Teşkilatı Mensupları Derneği pankartının taşınması dikkat çekti. Pankartı bir kadın ile bir erkek tuttu. Kalabalık kampüs içerisinde çeşitli sloganlar atarak yürüyerek Cumhuriyet Anıtı önüne geldi.
Kalabalık, saygı duruşunda bulunup topluca İstiklal Marşı'nı söyledi, bazı kişiler bozkurt selamı verdi. Basın açıklamasını ESOGÜ Öğrenci Konsey Başkanı Alparslan Saylar okudu. ESOGÜ'nün çatışmanın ve olayların merkezi değil, bilimin merkezi olması gerektiğini söyleyen Saylar şöyle konuştu:
"Türkiye'nin dört bir yanından eğitim için, güzel mutlu bir gelecek elde etmek için geldiğimiz ve belki de daha huzurlu olduğu için tercih ettiğimiz üniversitemizde yaşanan son olaylar hepimizi gelecek konusunda endişeye düşürmüştür. Üniversitemizin ve biz öğrencilerin huzurunun bozulmasına yönelik tüm girişimleri kınıyoruz. Özellikle terör örgütünün üniversitemize yapılanmaya çalışması kabul edilemez hale gelmiştir. Bugüne kadar olaylara tepki göstermeyen, sükunetin oluşmasını bekleyen bizler üniversitemizin, biz öğrencilerin huzurunun bozulmasına sesiz kalmıyoruz, artık susmuyoruz.  Diyoruz ki gelin artık Eskişehir Osmangazi Üniversitesi olayların, çatışmanın merkezi değil bilimin merkezi olsun. Gelin artık Meşelik kampüsü eli taşlıların, biber gazlı polislerin değil öğrencilerin bilimsel çalışmalarını sunduğu bir yer, öğrenci kulüplerinin etkinliklerini yaptığı eğlencenin merkezi olsun."
Kalabalık, yapılan konuşmaların ardından çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.

KA-HT(EK/AAA)(FOTOĞRAFLI)