Emre BAYLAN / ANTALYA, () - AKDENİZ Üniversitesi'nde (AÜ) 50'ye yakın öğrenci, Reyhanlı saldırısının yıldönümünde yapmak istedikleri yürüyüşe izin vermeyen üniversitenin özel güvenlik birimiyle karşı karşıya geldi. Öğrenciler, iki TOMA ve güvenlik önlemlerini 'selfie' çekerek protesto etti.
AÜ'de öğle saatlerinde 50'ye yakan öğrenci, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 1 yıl önce 52 kişinin öldüğü ve 146 kişinin yaralandığı saldırıyı protesto için kampüste toplandı. Üniversite kampüsü içindeki Yakut Çarşısı'ndan yürüyüşe başlayan grup, 50 metre ileride özel güvenlik görevlileri tarafından durduruldu. 2 TOMA'nın yanı sıra çok sayıda çevik kuvvet polisinin de önlem aldığı eylemde yürüyüşlerine izin verilmeyen öğrenciler, bir süre oturma eylemi yaptı. Attıkları sloganlarla özel güvenlik görevlileri ve polisi protesto eden üniversiteliler, 'Reyhanlı'nın Katili AKP'dir, Unutma Unutturma' yazılı pankart eşliğinde basın açıklaması okudu.
SELFİE ÇEKTİLER
Öğrencilerin özel güvenlik görevlileriyle neredeyse burun buruna yakınlıktaki mesafede yapılan açıklamada "Reyhanlı katliamı AKP hükümetinin Suriye politikasının bir sonucudur" denildi, iktidarın savaş kışkırtıcılığı yaptığı savunuldu.
Basın açıklamasının ardından öğrenciler dağılırken, TOMA'lar çalıştırıldı, çevik kuvvet de kask giydi. Protestocu grup polisin bu tutumunu sloganlarla protestoya başlayınca özel güvenlik birimleri yine ön saflara alındı. Yeniden özel güvenlik ile karşı karşıya gelen üniversiteliler ise durumu 'selfie' çekerek protesto etti. Eylem polisin ve öğrencilerin çekilmesiyle sona erdi.

EB(HA/COŞ) (FOTOĞRAFLI)