MERSİN Üniversitesi (ME.Ü.) öğrencisi Bahar Salim'in ölümü ile sonuçlanan trafik kazasını protesto eden öğrenciler kız yurdu önünde oturma eylemi yaptı.

ME.Ü Çiftlikköy Kampüsü'ndeki öğrenci yurdu yakınlarında gerçekleşen kazanın bitmeyen yol çalışmaları yüzünden olduğunu iddia eden yaklaşık 300 öğrenci, kız öğrenci yurduna kadar yürüdü. Kazanın olduğu yerde yaya yolu ve ışıklandırma olmadığı için arkadaşlarını kaybettiklerini söyleyen öğrenciler, kazanın olduğu noktada oturma eylemi yaparak üniversite yönetimini istifaya çağırdı. Yurtta bulunan öğrencilerin çıkışına izin verilmemesi üzerine güvenlik görevlileri ile öğrenciler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Arkadaşlarını dışarı çıkarmak isteyen öğrenciler kapıyı zorlayarak içeri girdi. Yurt içerisinde bir süre oturma eylemi yaparak, 'Ölmeye değil okumaya geldik' sloganı atan öğrenciler daha sonra kazanın gerçekleştiği noktaya geçti. Öğrencilerin üniversite yönetimi ile görüşmeden bölgeden ayrılmayacaklarını söylemesi üzerine kazanın olduğu yere ME.Ü Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Yüksel Özdemir geldi. Öğrencilerin taleplerini dinleyen Özdemir, zaman zaman öğrencilerle tartıştı. Öğrenciler, karşı çıktıkları Özdemir'in alandan çıkmasına engel oldu. Defalarca yuhalanan Özdemir'in konuştuğu sırada bir kız öğrenci öne çıkarak, "Üniversitenin kampüse olan otobüs seferlerini arttırmasını istiyoruz. Yol bitecek dediniz ama bitmedi. Yolda ne yaya yolu var ne ışıklandırma. Yürüyecek kaldırımılarımız yok. Sözlü tacize uğruyoruz. Özellikle 2'nci öğretim de okuyan arkadaşlar çok büyük sıkıntı yaşıyor. Yol yapımı bitecek dediniz ama bir değişiklik yok. Bahar'ın ölümünden siz sorumlusunuz. Bahar'ın ailesinden özür dileyecek ve tazminat ödeyeceksiniz. Biz buraya bilim insanı olmaya geliyoruz, ölmeye değil" dedi.

Özdemir ise öğrencileri dinleyerek talepleri üniversite yönetimine bildireceğini ifade etti.

Gergin geçen eylemde öğrencilerin çembere aldığı Özdemir yaklaşık 30 dakika öğrencileri dinledikten sonra kazanın yaşandığı yerden uzaklaştı. Öğrenciler taleplerinin dikkate alınmaması durumunda eylemlerine devam edeceklerini belirterek olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu arada ME.Ü Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü 1. sınıf öğrencisi Bahar Salim, öğrenci yurdu yakınlarında karşıdan karşıya geçtiği sırada C.K. yönetimindeki 33 DA 875 plakalı otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirmişti.