ESKİŞEHİR'de ikisi kadın 3 şüpheli, üniversite öğrencilerine satmayı planladıkları 7 kilo 370 gram bonzai ile yakalandı.
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bonzai sattıkları öne sürülen E.S. (24), S.E. (34), M.O.'yu (20) gözaltına aldı. 3 şüphelinin üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramada 7 kilo 370 gram bonzai ile 850 adet sentetik cannabinoid paketlemede kullanılan gri renkli boş paket, 122 adet sentetik cannabinoid paketlemede kullanılan şeffaf ağzı kilitli poşet, uyuşturucu madde tartmada kullanılan hassas terazi, Bluw Mini ibareli kurusıkıdan çevrilme tabanca ile toplam 46 adet değişik çaplarda kurşun ele geçirildi.
Gözaltına alınan 3 şüpheli,  Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ele geçirilen bonzailerin üniversite öğrencilerine satılmasının planlandığını belirterek, "Ele geçen sentetik cannabinoid miktarına bakıldığında binlerce kişiyi zehirleyebilecek miktarda olduğu ve bu miktarın satışından elde edilecek çok yüksek miktardaki kazancın önlendiği değerlendirilmektedir. Kullananları komaya sokan, intihara sürükleyen ve ölümlerine neden olan sentetik bonzai kullanımını engellemek için çalışmalarımız kararlılıkla devam edilecektir" açıklamasını yaptı.