İZMİR’de, yolda yürürken birbirlerine çarpma yüzünden iki grup arasında çıkan tartışmada, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden 22 yaşındaki Ömer Acar ile aynı yaştaki arkadaşı Güven Kaplan bıçakla ağır yaralandı. İki genci yaraladığı ileri sürülen 24 yaşındaki E.A. ve 25 yaşındaki Y.Ö., yakalanarak gözaltına alındı.
Olay, dün saat 23.00 sıralarında, Karabağlar İlçesi Basın Sitesi semtindeki Ahmet Piriştina Parkı karşısında meydana geldi. İddiaya göre, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri Ömer Acar ile Güven Kaplan, gezmeye çıktı. Daha sonra evlerine gitmek üzere yürüyen üniversiteli iki genç, karşıdan gelen E.A. ve Y.Ö. ile çarpıştı. İki grup arasında bu yüzden başlayan tartışma, bıçaklı kavgaya dönüştü. Göğsünden bıçaklanan Acar ile sol koltuk altından yaralanan Kaplan, kanlar içinde yere yığıldı. Bıçaklı saldırganlar olay yerinden kaçarken yaralı gençleri görenler durumu, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen acil yardım ekipleri, Ömer Acar’ı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, Güven Kaplan’ı da İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Tedaviye alınan iki arkadaşın da sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu belirtildi.
YAKALANDILAR
Olayın ardından çalışma başlatan polis, E.A. ve Y.Ö.’yü kısa sürede yakaladı. Gözaltına alınan iki şüpheli, emniyete götürüldü. E.A. ve Y.Ö.’nün, emniyetteki sorgularının ardında adliyeye sevk edileceği bildirildi.