Bülent CİVANOĞLU- Mehmet İNAN/BURSA, () - BURSA'da, Uludağ'ın eteklerindeki Zeyniler Köyü'nde, güneşin doğuşunu izleyen iki gencin bulunduğu otomobil, dönüş yolunda yaklaşık 100 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada, araçtan fırlayan gençlerden Buket B.'nin (20) tırmanarak yola çıkıp geçen araçlardan yardım istemesiyle ortaya çıktı. Çalılıklar arasında bulunan Baran adlı sürücü, konulduğu sedyenin halatla çekilmesi sonucu kurtarılıp hastaneye kaldırıldı.
Bursa'da önceki gece Buket B. adlı genç kızla tanışan ve soyadı öğrenilemeyen Baran adlı genç dün akşam buluştuğu kız arkadaşı ile gecenin geç saatlerine kadar eğlendi. Gençler daha sonra güneşin doğuşunu izlemek için Reşat Nuri Güntekin'in, 'Çalıkuşu' romanına konu olan Uludağ'ın eteklerindeki Zeyniler Köyü'ne gitti. Burada güneşin doğuşunu izleyen gençler daha sonra Bursa'ya dönmek için yola çıktı ancak sürücünün direksiyon kontrolünü yitirdiği otomobil, yaklaşık 100 metrelik uçuruma yuvarlandı. Bu sırada araçtan fırlayan iki genç yaralandı.
Kaza, Buket B.'nin yola kadar tırmanıp, geçen araçlardan yardım istemesiyle ortaya çıktı. Kısa sürede belirtilen adrese gelen 112 Acil Servis ve AFAD ekipleri, güçlükle ulaştıkları sürücüyü, sedyeye koyup bağladıkları halatlarla çekerek ambulansa koydu. Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan, üzerinden kimlik çıkmayan sürücü Baran ile Muradiye Devlet Hastanesi'ne sevkedilen Buket B. tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili soruşturmaya başlandı.

BC(FK/AAA) (FOTOĞRAFLI)