ULUDAĞ’da, pazar günü başlayan ve 3 gün devam eden orman yangını tamamen söndürüldü. 150 hektarlık alanın zarar gördüğü yangın bölgesinde önlem amacıyla Orman Bölge Müdürlüğü’nce bir ekip hazır bekletiliyor. 
Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, pazar günü saat 16.30’da henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangının şiddetli rüzgar ve bölgenin sarp olması nedeniyle hızla yayıldığını söyledi. Coşkun, havadan ve karadan ekiplerin yaptığı müdahale sonucu dün saat 16.30’da kontrol altına alınan yangının söndürüldüğünü ve soğutma çalışmalarının da sabaha kadar devam ettiğini bildirdi. Ekiplerin üç gün boyunca canla başla çalışarak yangını söndürdüğünü anlatan Coşkun, şöyle dedi:
"Yangın, 150 hektarlık bir alana zarar verdi. Örtü yangını şeklinde olduğu için ağaçlar zarar görmedi. Ekiplerimiz görev yerlerine döndü. Ancak, rüzgar nedeniyle yangının yeniden çıkma olasılığına karşı bir ekibi bölgede hazır bekletiyoruz."
Uludağ’ın bölge ve Türkiye için çok önemli olduğuna dikkati çeken Coşkun, “Bu bölgeye insanlar giriş çıkış yaptıkları için sürekli yangın riski bulunuyor. Vatandaşlarımızdan istediğimiz daha dikkatli olmaları ve tedbiri elden bırakmamaları" diye konuştu.