Bülent CİVANOĞLU- Mehmet İNAN/BURSA, () - BURSA’nın merkez Nilüfer İlçesi’nde bulunan Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusundeki bahar şenliklerinde karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan kavgada 4 öğrenci yaralandı. Polisin müdahalesiyle önlenen kavgaya karışan bir kişi gözaltına alındı.
Uludağ Üniversitesi Bahar Şenlikleri kapsamında, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bahçesinde kitap okuma etkinliğine katılanlara bazı öğrenciler tepki gösterdi. Kameriyelere Türk Bayrağı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni asan grup, sloganlar atarak, kitap okuma etkinliğinin sonlandırılmasını istedi.
Üniversite güvenlik görevlileri iki grup arasındaki bölümde önlem alarak kavga çıkmasını engellemeye çalıştı. Ancak, iki grup da bulundukları yerden ayrılmak istemedi. Bir saat süren gerginlik kantinin kameriyesinde kavgaya dönüştü. Taş ve sopaların da kullanıldığı kavgayı çevik kuvvet polisi müdahale ederek ayırdı.
Olaylarda yaralanan 4 öğrenci Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bir öğrenci de polis tarafından gözaltına alındı.

BC(FK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)