Mutlu YUCA- Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU'da, Ülkü Ocakları üyeleri Halkların Demokratik Partisi (HDP) binasının önünde protestoda bulundu. Bolu Ülkü Ocakları Başkanı Hafız Kenan Çevik, Bolu'da PKK istemediklerini belirterek, "Burayı en kısa zamanda terk etsinler. Sabrımız sınanıyor. Bütün Bolu'ya sesleniyorum; bu vatan hainlerini barındırmayın" dedi.

Bolu Ülkü Ocakları üyelerinden oluşan grup bu akşam İzzet Baysal Caddesi'nde HDP Bolu İl Başkanlığı'nın bulunduğu binanın önünde toplandı. Yaklaşık 100 kişi binanın önünde protestoda bulunurken, polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Dün açılan HDP İl Başkanlığı'nın Bolu'da tabela bile asmaya cesaret edemediğini söyleyen kişiler, "Bolu'da örgüt istemiyoruz", "Apo'nun p...leri, yıldıramaz bizleri", diye sloganlar atıp, tekbir getirdiler. Polisler, Ülkü Ocakları üyelerini uyararak, dağılmalarını istedi.

Ülkü Ocakları Bolu Şubesi Başkanı Hafız Kenan Çevik yaptığı konuşmada, "Vatan hainlerine burayı dar etmeye geldik. Polislerin kanını akıttılar, askerin kanını akıttılar, bir sürü sivilin kanını akıttılar. Bizim şu an Kürtlerle bizim bir işimiz yok. Aynı Allah'a inandık, aynı peygambere iman ettik, aynı Kuran'ı okuyoruz. Bizler İslam'a sancaktarlık yapan bir milletin evlatlarıyız. Şehit kanı akıttık ve kan akıtmadan vermeyeceğiz. Bolu'da PKK istemiyoruz. Bolu yaşanılabilir huzurlu bir kent. Ama lütfen huzurumuz bozulmasın. Bizler devlet, bayrak aşığıyız. Bütün sağduyumu koruyarak diyorum ki, burayı en kısa zamanda terk etsinler. Sabrımız sınanıyor. Bütün Bolu'ya sesleniyorum; bu vatan hainlerini barındırmayın. Bugün 'Banane' dediğimiz zaman yarın çocuklarımıza sırnaşacaklar. Bunu herkes yatağa başını koyduğu zaman Allah rızası için düşünsün" dedi.

Polis parti binasının önünde önlemlerini arttırırken, protestoda bulunan kişiler bir süre cadde de sloganlar atarak yürüdükten sonra dağıldılar.

MY,TB(MÇ/SSA) (FOTOĞRAFLI)