Cem TURSUN / İSTANBUL, () OKMEYDANI'ndaki polis müdahalesi sırasında Cemevi'nin önünde başına kurşun isabet etmesi sonucu ölen Uğur Kurt ile ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaptı.

"OLAYDAN YAKLAŞIK YARIM SAAT SONRA SORUŞTURMA BAŞLATILDI"
Açıklamayı yapan Basından Sorumlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ateş Hasan Sözen, "Olay önceki gün öğleden sonra meydana geldi. Nöbetçi Savcı Hasan Yılmaz, emniyet makamlarına hemen talimat verdi. Olaydan yaklaşık yarım saat sonra soruşturma başlatıldı" dedi.

"OLAY YERİNDE ÖLSEYDİ VE CENAZE ORADA BULUNSAYDI, SAVCI ANINDA ORAYA GİDECEKTİ"
Uğur Kurt'un olay yerinde ölmediğini belirten Başsavcı Vekili Sözen, "Uğur Kurt yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Olay yerinde ölseydi ve cenaze orada bulunsaydı, savcı anında oraya gidecekti. Hastanede vefat edince, 01.30'da Adli Tıp Kurumu Başkanı'na telefon edilip otopsiye ilişkin tıbbi personelin hazır edilmesi istendi. 03.00'te Savcı Hasan Yılmaz ve Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nda görevli nöbetçi savcı nezaretinde otopsi yapıldı" diye konuştu.

"14 POLİSİN TABANCASI ÜZERİNDE İNCELEME YAPILIYOR"
En önemli detayın, Uğur Kurt'a isabet eden mermi çekirdeğinin çıkarılması olduğunu dile getiren Hasan Sözen, "Çekirdek çıkarılarak mühürlü muhafaza altına alındı. Hangi tabancadan çıktığına dair incelemeyi Adli Tıp Kurumu yapıyor. Şu ana kadar 14 polisin tabancasına el konuldu. İnceleme devam ediyor" ifadesini kullandı.

"OLAY YERİNDE YETERLİ İNCELEME YAPILAMADI"
Başsavcı Vekili Sözen, soruşturma savcısının olay yerine 27 saat sonra gitmesiyle ilgili olarak da şunları söyledi:
"Hasan Yılmaz, bu sabahtan itibaren 2 saatte bir emniyetle temas haline giriyor. Olay yerinde güvenlik tedbiri alınamıyor. Sonunda olumlu cevap gelince gidiliyor. Maalesef gittiğinde de olaylar oluyor. Bu nedenle olay yerinde yeterli inceleme yapılamadı. Başka türlü bir gecikme yok."

"KURŞUNUN GELİŞ İSTİKAMETİNE İLİŞKİN YETERLİ İNCELEME YAPILAMADI"
Olay yerinin, yeterli inceleme yapılamaması nedeniyle halen muhafaza altında tutulduğunu belirten Sözen, "Uğur Kurt'a isabet eden kurşunun geliş istikametine ilişkin yeterli inceleme yapılamadı. Olay yerinde yeniden inceleme yapılacak" dedi.

CT