ADEM AYDIN: ADALET YERİNİ BULDU
Bursa’nın Orhangazi İlçesi’nde, kendi fotoğrafını izinsiz olarak profil fotoğrafı olarak kullanan 'Taci Kalkavan' takma adlı twitter fenomeni Orçun Ortaç hakkında Orhangazi Sulh Ceza Mahkemesi’ne açtığı davayı kazanan temizlik firması sahibi 46 yaşındaki Adem Aydın, adaletin yerini bulduğunu söyledi.
Mahkeme kararını değerlendiren Adem Aydın, arkadaşlarının uyarısı üzerine 'taci_kalkavan' hesabından haberdar olduğunu,  2012 yılında savcılığa başvurduğunu ancak sonuç alamadığını söyledi.
Daha sonra işin boyutunun siyasilere döndüğünü, fotoğrafının da şeklen şekle sokulduğunu kaydeden Aydın, "Benim kendi özel aile resimlerimi bile kullanmaya başlamıştı. Bu yüzden bir daha suç duyurusunda bulundum. Bu süreçte mahkeme, taci_kalkavan twitter hesabının erişime kapatılması kararını vermiş. Adalet yerini buldu. Bu hem ülkede ilk olmasına, hem de bizim gibi nice insanlar var bu şekilde zarar gören, bunlar için de bir örnek olur" dedi.
'MAHKEMELERLE UĞRAŞMAYALIM’ DEDİLER
Hesabın hala açık olmasını da değerlendiren Aydın, "Mahkeme TİB’e mektupla gönderdiği için '10-15 gün daha süre' dedi. Biz de bu süreyi bekliyoruz" dedi. Hesabı kullanan kişinin avukatı olduğunu bildiren bir kişinin kendisini telefonla aradığını da bildiren Aydın, "Avukat, 'Uğraşmayalım mahkemelerle, resmi kaldırmayalım' dedi. Ben de müsait olmadığımı söyleyip kapattım. Hesapta resmimi isteği gibi kullanıyor. Benim sırtımdan kendine bir rant oluşturmuş. Şöhret kapılarını açmış. Biz de bu yönden baya rahatsızız" dedi.
Adem Aydın, 280 bini aşan takipçisi olan taci_kalkavan adlı hesapta fotoğrafının kullanılmasının kendisi için olumlu bir etkisinin olup olmadığı yönündeki soruya, "Yok. Fotoğrafım orada görülse ne olur, görülmese ne olur. Normal bir vatandaşım" yanıtını verdi.
Adem Aydın, "Fotoğraflarınıza nasıl ulaşıldı?" sorusunu da temizlik işine başlamadan önce 1992- 2012 yılları arasında piyanist şantörlük yaptığını söyleyerek şöyle yanıtladı:
"Kendi ekmeğimi çalıp söyleyerek kazanıyordum. Kendime internet üzerinde 'Piyanist şantör Adem' diye bir site kurmuştum. Burada bir fotoğraf albümü oluşturmuştum. Bu arkadaş da buralardan bulmuş. Tabi yalan söylüyor. Yok Amerikalı’ya bilmem kime, göçmenlere benziyormuş. Boşu boşuna milleti bizim resmimizin sırtından yalanla dolanla kandırıp duruyor."

HB(FK/SS)