BURSA’da, 3 köyden yaklaşık 100 süt üreticisine ait 95 bin liralık ürün bedelini çeken kooperatif yöneticilerine banka çıkışı tuzak kuruldu. Kooperatif yöneticilerinin bulunduğu aracın lastiğini keserek, durmalarını sağlayan 2 kişi, lastik değişimi sırasında arabada bulunan 95 bin lirayı alarak kaçtı. Soyguncuların kullandığı kiralık araç içinde boş para çantasıyla olay yeri yakınlarında bulundu. Polis 2 kişiyi arıyor.
Olay, dün merkez Osmangazi İlçesi'nde meydana geldi. Sınırlı Sorumlu Mudanya Çayönü Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Halil Kaya ve Kooperatif İkinci Başkanı Abdullah Öz, Çayönü ile Yörükyenicesi ve Emirleryenicesi Köylerindeki kooperatife üye yaklaşık 100 süt üreticisinin ürün bedeli olan 95 bin lirayı bankadan çekmek için Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki özel bir banka şubesine geldi. İddiaya göre,  kooperatif yöneticilerini takibe alan kimliği belirlenemeyen biri yabancı uyruklu olduğu sanılan iki kişi, Kaya ve Öz’ün park ettikleri 16 HA 994 plakalı hafif ticari aracın arka sağ tekerleğini keserek patlattı.
Aldıkları para ile bankadan ayrılan Abdullah Öz ve Halil Kaya, Haşim İşcan Caddesi Şehreküstü lambalarında vatandaşların uyarısıyla tekerleğin patlak olduğunu fark edince, lastiği değiştirmek için aşağıya indi. Bu sırada Halil Kaya, aracın arkasındaki gübre torbalarını aşağıya indirirken, çantayı direksiyon yanına bırakan Abdullah Öz arkadaşının yanına geldi. Bu sırada araçlarının kapısının kapatıldığını fark eden yöneticiler, bir kişinin para dolu çantayı alıp kaçtığını gördü. Hırsızlık şokunu yaşayan Kaya ve Öz’ün yardımına koşan vatandaşlar, durumu 155 Polis İmdat Hattı’na bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, görgü tanıklarının verdiği telsiz anonsu ile tüm birimlere bildirdiği 16 BJ 655 plakalı kiralanan aracı, olay yerine 250 metre uzaklıktaki Doğanbey Mahallesi'nde içersinde boş para çantası ile terk edilmiş olarak buldu.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, ‘lastik patlatma’ yöntemiyle 95 bin lirayı çalan biri yabancı uyruklu iki şüphelinin peşine düştü.
Yaşadıkları şoku anlatan Çayönü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Halil Kaya, “Bankadan parayı çektik, lastiğimizi patladığını gördük. Mudanya istikametine dönecektik. Sağa çektik, lastikle uğraşırken önden parayı alıp kaçtılar. Bu, üç köydeki müstahsillerin parasıydı.” dedi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

FOTOĞRAFLI